Geweest

  • Geweest
    Zo 22 apr 2018 ⋅ 15:00

'Brexit rules the Waves', High Tea concert
Ciconia Consort

O.l.v. Dick van Gasteren
Solist: Peter Gijsbertsen, tenor

Programma
Jacques Casterède, 'Sinfonia per Archi' | Benjamin Britten, Serenade 'Les Illuminations', opus 18 | Peter Warlock, 'Capriolsuite' | Gerald Finzi, 'Dies Natalis' opus 8

In een 'special' over het ooit Verenigde Koninkrijk en buurland 'Douce France' is ster-tenor Peter Gijsbertsen speciale gast bij het jonge, bevlogen top strijkorkest Ciconia Consort.

Hoewel de Brexit onvermijdelijk lijkt, zijn Engeland en Frankrijk sinds de inval in 1066 door Willem de Veroveraar, de eerste Normandische koning van Engeland (als 'stripverhaal' te lezen in het zeventig meter lange tapijt van Bayeux ) onlosmakelijk met elkaar verbonden: de Frans-Engelse oorlogen, de gezamenlijke ontwikkeling van het eerste supersonisch verkeersvliegtuig 'Concorde' en de kanaaltunnel die fungeert als navelstreng tussen het Britse eiland en Europese continent. Hoewel beide landen beroemde minachting hebben voor elkaars keuken (Brits eten is saai, Frans eten oneetbaar), lijkt dit zichzelf wegcijferende humor. Britten gebruiken Franse cultuur vaak als mikpunt van grappen ('Allo'Allo!). Franse muziek is altijd populair geweest in Groot-Brittannië. Engelse literatuur is op zijn beurt populair in Frankrijk. Deze voortdurende wisselwerking tussen Franse en Engelse kunst wordt in dit programma gerepresenteerd door de werken 'Les Illuminations' van Benjamin Britten die zijn geschreven op 57 Franse prozagedichten van Arthur Rimbaud en de Capriolsuite van Warlock die is gebaseerd op muziek van Thoinot Arbeau's Orchésographie, een handleiding van Franse renaissance dansen.
Meer informatie vindt u op www.ciconiaconsort.nl

Extra bij het concert
Muzikaal educatieve kinderopvang (4 t/m10 jaar). Reserveren via info@ciconiaconsort.nl. Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl
Diner-concert-arrangement. Na afloop van uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost € 50 p.p.

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.