International Jazz Day, Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Madeline Bell en Hermine Deurloo spelen Ray Charles, Stevie Wonder en vele anderen!

Geweest

  • Geweest
    Za 28 apr 2018 ⋅ 20:00

International Jazz Day
Jazz Orchestra of the Concertgebouw feat. Madeline Bell & Hermine Deurloo

International Jazz Day, Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Madeline Bell en Hermine Deurloo spelen Ray Charles, Stevie Wonder en vele anderen!

Op International Jazz Day vieren we jazz en het vermogen van jazz om mensen uit alle hoeken van de planeet te verenigen. Met wie kan dat beter dan met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw: een van de beste jazzorkesten van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscène behoren.

Ter ere van International Jazz Day speelt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op 28 april nummers van haar grootste muzikale helden Ray Charles en Stevie Wonder in het Zuiderstrandtheater. Madeline Bell (New Ark) woonde en werkte vanaf eind jaren 60 in London, waar zij in de swinging sixties met nagenoeg alle grote artiesten samenwerkte. Zij was ‘room-mate’ van Jimi Hendrix en is te horen op platen van de Rolling Stones, Dusty Springfield, Joe Cocker, Donna Summer , Serge Gainsbourg, de Beatles en vele anderen. Ze speelde samen met onder meer Ray Charles, Georgie Fame en Stevie Wonder en maakte deel uit van de groep Blue Mink. Met haar fenomenale stem en geweldige uitstraling en tomeloze energie brengt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een geweldig eerbetoon aan twee fenomenale musici die vanuit de jazz de wereld hebben veroverd.

In een opwindende tribute komen beroemde songs als Georgia On My Mind, What I’d Say., Let The Good Times Roll, Living For The City, Signed Sealed Delivered, Don’t You Worry About A Thing aan bod, naast een selectie van All Time Jazz Standards in instrumentale bewerkingen. Het programma laat zien hoe sterk de invloed van Jazz op populaire muziek van de jaren 60 en 70 is geweest en hoe nog steeds jazz musici van alle generaties inspireert.

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Rob Horsting is de beste en meeste swingende bigband van Nederland. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazz scène behoren.

Het Jazz Orchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten als Oleta Adams, Kurt Elling, José James, Chick Corea, Benny Golson, Jimmy Heath, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis Christian Scott en Roy Hargrove.

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.