Geweest

  • Geweest
    Zo 13 mei 2018 ⋅ 16:00

Radio West Concert - Winnaar Grote Kamermuziekprijs 2018
Koninklijk Conservatorium

De Grote Kamermuziekprijs is het jaarlijkse concours voor studerende of pas afgestudeerde klassieke ensembles van Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tijdens de finale, die op 28 maart plaatsvond in de Doelen, toonden de aanstormende jonge talenten zich van hun beste kant. De winnaar, De Formule, presenteert zich tijdens dit Radio West Concert in de Nieuwe Kerk

De Formule is een groep van ambitieuze musici die bijzondere programma’s samenstelt, gecombineerd met ongebruikelijke, uitdagende locaties en een grenzeloze liefde voor muziek en samenspel. De mens is onlosmakelijk verbonden met kunst net zoals hij dat is met zijn taal. Zonder kunst en cultuur zou de menselijke, individuele identiteit verdwijnen. Deze combinatie van de kunsten is een belangrijk onderdeel van de uitvoeringen van de Formule.

Het ensemble
Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, nog jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen verschillen, als de samenstelling maar juist is.

Radio West Concerten
Studenten van het Koninklijk Conservatorium bespelen ook dit seizoen maandelijks het podium van de Nieuwe Kerk tijdens de Radio West Concerten. Van strijkers tot slagwerk en van kamermuziek tot jazz. Eens per maand op zondagmiddag laten de talenten van morgen horen wat zij in huis hebben. U geniet van een meeslepend concert van een uur voor slechts €6, inclusief een kopje koffie of thee. De concerten vinden plaats om 16.00 uur in de sfeervolle ambiance van de Nieuwe Kerk aan het Spuiplein.

89.3 Radio West
Kunt u er niet bij zijn of wilt u het concert nogmaals terugluisteren? Radio West zendt een opname van de concerten een week na de uitvoering uit, op zondag tussen 7 en 9 (zowel 's ochtends als 's avonds).

 

Winnaars De Grote Kamermuziekprijs

Kalender

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.