Geweest

  • Geweest
    Za 24 jun 2017 ⋅ 20:15

Blazen aan het Spui
Harmonie Amor Musae Prinsenbeek & Koninklijke Harmoniekapel Delft

De beste harmonie- en fanfareorkesten komen naar de Nieuwe Kerk voor de mooiste symfonische blaasmuziek. Blazen aan het Spui is een nieuw initiatief. Twee zaterdagen in juni: vier toporkesten.

Dirigent Frans van Dun en zijn orkest Amor Musae presenteren klassiekers voor harmonieorkest. Van pioniers zoals Gerard Boedijn en Meindert Boekel tot topcomponisten als Henk Badings, Johan de Meij (delen uit Tweede Symfonie 'The Big Apple’) en Jurriaan Andriessen: het ‘Rococo concerto ’met de klarinettist Bas Janssen als solist.

De Koninklijke Harmoniekapel Delft speelt onder leiding van Erik Janssen een spannend programma onder de titel ‘Sagen en legendes’. De met prijzen overladen filmsoundtrack ‘How to Train Your Dragon’ van John Powell krijgt met blazers een meeslepende vertolking. Het mooi verstilde en betoverende ‘O Magnum Mysterium’ van Morten Lauridsen staat tegenover ‘Saga Candida’, een spannend stuk over de heksenvervolging van de jonge Vlaamse componist Bert Appermont.

In Blazen aan het Spui wordt de Nederlandse blazerscultuur in het zonnetje gezet. En dat is meer dan verdiend. In weinig landen wordt in verenigingsverband door zoveel amateurmusici op zo’n hoog niveau gemusiceerd. Harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands vormen een belangrijke schakel in het muziekonderwijs. Binnen de orkesten wordt de blazerscultuur van generatie op generatie doorgegeven, jong en oud komen in aanraking met zowel nieuwe muziek als symfonisch repertoire en lichte muziek.

Harmonie Amor Musae Prinsenbeek
Frans van
Dun dirigent
Bas Janssen klarinet

Henk van Lijnschooten Fanfare uit Wilhelmina
Henk Badings Royal Fanfare
Meindert Boekel Spirit of Life
Jurriaan Andriessen Rococo Concerto
Johan de Meij Delen uit Symfonie nr. 2
Gerard Boedijn Marche Gammatique (nieuwe versie uit 2016)

Koninklijke Harmoniekapel Delft
Erik Janssen
dirigent

John Powell How to train your Dragon
José Alberto Pina The Legend of Maracaibo
Morten Lauridsen O Magnum Mysterium
Bert Appermont Saga Candida

Kalender

Juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.