Geweest

  • Geweest
    Zo 28 jan 2018 ⋅ 15:00

Feest in de Hemel met Mahler 4
Symfonie-orkest Musica

Symfonie-orkest Musica heeft voor twee fantastische stukken gekozen: de Vier Letzte Lieder van Strauss en de Vierde Symphonie van Mahler. Het concert staat onder leiding van Jos Schroevers. Jeannette van Schaik (sopraan) soleert in beide stukken.

Musica is een symphonie-orkest dat bestaat uit ruim 70 Nederlandse en internationale musici die twee maal per jaar in Den Haag en omstreken een concertserie verzorgen.

Musica geeft dit project het thema ‘Feest in de Hemel’ mee en dat is niet zomaar. Het is de titel van het lied dat in het vierde deel van de Vierde Symfonie van Mahler gezongen wordt door een sopraan. Musica heeft Jeanette van Schaik bereid gevonden deze solo te vertolken. In deze muzikale kinderlijke verbeelding van een feest in de hemel wordt het paradijs uitgebeeld met dartelend spelende engeltjes. Voor schooljeugd geen alledaagde kost. Des te meer reden om dit project de samenwerking te zoeken met het ISW, een middelbare school uit ’s Gravenzande. In de aanloop naar dit concert zullen activiteiten ondernomen worden waarbij de creativiteit van de leerlingen maximaal nodig zal zijn, kennisgemaakt zal worden met vormen van leiderschap en middels onze eigen variant van Maestro! misschien een nieuw talent ontdekt wordt.

Op 28 januari zult u dan ook de resultaten van deze unieke samenwerking kunnen bekijken.

Maar vooral gaat het om de prachtige muziek! Het belooft een mooie middag te worden. Komt u luisteren?

Inleiding
Om 14.15 uur is er een gratis inleiding bij dit concert. De inleiding wordt verzorgd door Emmeline Mooij. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kalender

Januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.