Geweest

  • Geweest
    Do 22 nov 2018 ⋅ 20:00

A Quiet Place van Bernstein
Opera Zuid

Verborgen operaparel A Quiet Place
Opera Zuid met uniek werk van Leonard Bernstein

Op donderdag 22 november is het verborgen meesterwerk A Quiet Place van Leonard Bernstein door Opera Zuid te zien in het Zuiderstrandtheater. Bernstein is bekend van wereldberoemde muziektheaterwerken als West Side Story, On the Town en Candide. A Quiet Place is zijn enige avondvullende opera. Dit jaar wordt Bernsteins 100ste geboortedag wereldwijd gevierd. Voor zover bekend is Opera Zuid het enige operahuis in Europa dat deze unieke opera op de planken brengt.

Cross-over tussen musical, jazz, film en opera
A Quiet Place uit 1983 is een opera van deze tijd: een muziekdrama over de herkenbare dingen van het leven: complexe familiebanden, verlies, moeizame communicatie en over aanvaarding en verzoening. De opera gaat over een Amerikaans gezin, dat worstelt met de intense emoties na de tragische dood van een geliefde bij een auto-ongeval, waarbij alcohol in het spel was. Een opera over onszelf en wat ons ten diepste bezighoudt. De filmische partituur met zijn Broadway- en jazzinvloeden is absoluut uniek binnen het operarepertoire.

Internationale productie
A Quiet Place is een productie met internationale allure: geregisseerd en ontworpen door het prijswinnende, Britse duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd. De philharmonie zuidnederland onder leiding van 'rising star' Karel Deseure begeleidt. Bas-bariton Huub Claessens als de oude Sam voert de cast aan

Uit de pers
“De veelkoppige cast verdient alle lof voor de vertolking van Bernsteins behoorlijk complexe muziek.” ★★★★ De Volkskrant
“Opera fileert Amerikaanse droom in A Quiet Place" ★★★★ NRC

 


Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

philharmonie zuidnederland
Karel Deseure,
dirigent
Orpha Phelan, regie
Lauren Poulton, choreografie en regie-assistent
 

solisten:
Huub Claessens, Sam
Lisa Msotin, Dede
Enrico Casari, Francois
Michael Wilmering, Junior
Turiya Haudenhuyse, Dinah
Sebastiìa Peris, Young Sam

Veerle Sanders, Jeroen de Vaal, rick Zwart: Jazz Trio

Marcel van Dieren, Bill
Maria Kowan, Susie
Jeroen de Vaal, Funeral Director
Philip Sheffield, Analyst
Galen Dole, Doc
Mireille Capelle, Mrs. Doc

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.