4 sterren

Geweest

 • Geweest
  Vr 26 okt 2018 ⋅ 20:00

Händels Apollo e Dafne
Orchestra of the Age of Enlightenment

Weinig barokorkesten hebben musici in huis die zo bevlogen muziek maken als het Orchestra of the Age of Enlightenment. In de muziek van Händel staan ze op eenzame hoogte. En laat dat nou net de centrale componist op hun programma zijn. Ze vertolken met topsolisten Händels cantate Apollo e Dafne: Dafne schudt de opdringerige god Apollo van zich af door zich te veranderen in een laurierboom. Deze klassieke mythe inspireerde Händel tot een flamboyant stuk vol drama.

Inleiding

Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

Handel, Suite from the Alchemist HWV 43 (15') Manfredini, Concerto Grosso in D major Op 3 no. 9 (8') Handel, Concerto Grosso op.6 no.4 in A minor HWV 322 (10') Handel, Apollo e Dafne HWV 122 (40') | Jonathan Cohen, dirigent Katherine Watson, sopraan James Newby, bariton

Reacties

4 sterren

9 reacties

Reactie plaatsen

 • 4 sterren

  Rudolf-Charles
  34 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  We hebben genoten van het gehele concert, maar met name na de pauze van 'Apollo en Dafne' ! Geweldig samenspel van muziek en zang.Brava en Bravo!

 • 4 sterren

  Danielle Ball
  34 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Prachtig concert, we hebben genoten. We misten alleen een A4tje met de tekst van de liederen.

 • 4 sterren

  Juan Islas
  34 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Wat een ongelooflijk concert vol contrast en dynamiek! Ben een trouwe aanhanger van G.F.Händel en de uitvoering was echt heel erg bijzonder ook van de solisten. Trouwens de stukken van Francesco Manfredini waren buitengewoon goed gespeld! Helaas ben ik niet mee eens met de opmerkingen van sommige mensen .Hopelijk komt nog meer muziek van Händel op jullie programma voor het komende jaar.

 • 4 sterren

  Jet
  35 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Ik heb genoten.

 • 4 sterren

  Yolande
  35 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Op zich een schitterend programma, dat een intieme ambiance verdient. Op zo'n groot podium gaat het verloren hetgeen heel jammer is van de intense uitvoering van alle werken. Toch hebben we enorm genoten van de geweldige muzikaliteit en samenspel van de uitvoerenden.

 • 4 sterren

  Margreet
  35 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Ik begrijp niet waarom dit in het Zuiderstrandtheater wordt geprogrammeerd. Zaal is veel te groot voor zo'n kleine bezetting. Op het decor hingen lelijke witte platen om de akoestiek te verbeteren, dit zag er werkelijk niet uit. De verlichting was ook afschuwelijk. Ik vond dit niet echt sfeerverhogend. Een ensemble als dit hoort in een mooi kerkje te spelen. Bijvoorbeeld in de nieuwe kerk in Den Haag. Daarnaast vond ik het gezelschap er duf uitzien en vond ik het programma voor de pauze saai. De bariton die Apollo vertolkte had een mooie stem en maakte het een beetje goed na de pauze. Ik vind dat je in deze tijd veel meer er van moet maken dan alleen zo'n 'statisch en duf geheel' op het podium.

 • 4 sterren

  Anneke
  35 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Het orkest speelde mooi, helaas was de akoestiek niet goed. Hierdoor werd de muziek vlak.

 • 4 sterren

  Elly
  35 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Prachtig stukken voor de pauze. Na de pauze Apollo en Dafne. Heb vooral genoten van de bariton.

 • 4 sterren

  Bram de la Selva
  35 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  De bariton had een paar mooie momenten. De sopraan was vrij vlak. De eerste viool is aan vakantie toe. Volgende keer beter?

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.