• Speeltijd

    Wo 3 okt 2018 ⋅ 20:00
    Zuiderstrandtheater

    Prijzen

Under the Horizon
Huang Yi Studio + i.s.m. Nederlands Kamerkoor

Muziek van o.a. David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt
De jonge Taiwanese danser en choreograaf Huang Yi is een fenomeen in de danswereld. Zijn veelvuldig onderscheiden voorstelling KUKA, waarin hij danst met een robot, was in het laatste Holland Dance Festival te zien.

Studio Huang Yi samen met het Nederlands Kamerkoor
In zijn gloednieuwe voorstelling Under the Horizon worden de dansers van Huang Yi Studio+ vergezeld door het Nederlands Kamerkoor in een reis naar de horizon. Een horizon waar, zo wil Chinese mythologie, het hiernamaals begint. Met adembenemende audiovisuals van Ryoichi Kurokawa (Japan) creëert Yi een schaduwrijk op de scheidslijn van leven en dood.

Yi: Ik raakte als kind gefascineerd door schaduwen op de wand. Ik had het gevoel dat ik via die schaduwen mensen van een andere wereld kon zien. Dat ik een blik kon werpen op het hiernamaals. Ik vroeg me af: is er een manier om via je schaduw de doden te vergezellen?

Met Under the Horizon geeft Yi een eigen – schrijnend actuele én persoonlijke – visie op het tragische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice. Een voorstelling waarin moderne dans en beweging, live koormuziek en baanbrekende audiovisuals van de internationaal gelauwerde audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) een hallucinante verbinding aangaan.Deze voorstelling maakt deel uit van de (inter)nationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Nederlands Kamerkoor al 80 jaar wereldtop
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen. Het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd door tot critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016).

Taiwanese danswereld internationaal vermaard
Huang Yi Studio+ is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de toch al vermaarde Taiwanese danswereld. Waar een groep als 'Cloud Gate' al jaren internationaal aan de top staat, is Huang Yi’s doorbraak relatief recent, met zijn voorstelling KUKA, waarin hij danst met een robot. Zijn werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd, omdat hij op innovatieve wijze techniek en dans koppelt, in een taal die persoonlijk te noemen is. Huang Yi Studio+ wordt ondersteund door de Taiwanese overheid.

Beroemde kunstenaar maakt audiovisuals
De audiovisuals in deze voorstelling zijn van kunstenaar Ryoichi Kurokawa, wiens werk te zien is geweest in onder andere de Biënnale van Venetië, de tate Modern en in het Palais de Tokyo. Bij is afkomstig uit Osaka, Japan en woont momenteel in Berlijn.  . Zijn kunstinstallaties doen een beroep op meerdere zintuigen: klank, kleur, beeld en beweging werken als een geheel samen en vermengen zich zo dat onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid op losse schroeven wordt gezet.

Dans en beweging: Huang Yi Studio+
Koor: Nederlands Kamerkoor
Audiovisuals: Ryoichi Kurokawa

Dans en beweging: Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Dirigent (op video): Peter Dijkstra

Choreografie en concept Huang Yi
Muzikaal concept Huang Yi en Tido Visser
Dramaturgische adviezen: Peggy Olislaegers

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.