• Speeltijd

    Wo 3 okt 2018 ⋅ 20:00
    Zuiderstrandtheater

    Prijzen

Under the Horizon
Huang Yi i.s.m. Nederlands Kamerkoor

Muziek van o.a. David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt

De jonge Taiwanese danser en choreograaf Huang Yi is een fenomeen in de danswereld. Zijn veelvuldig onderscheiden voorstelling KUKA, waarin hij danst met een robot, trok wereldwijde aandacht.

In zijn gloednieuwe voorstelling Under the Horizon worden de dansers van Huang Yi Studio+ vergezeld door het Nederlands Kamerkoor in een reis naar de horizon. Een horizon waar, zo wil Chinese mythologie, het hiernamaals begint. Met adembenemende audiovisuals van Ryoichi Kurokawa (Japan) creëert Yi een schaduwrijk op de scheidslijn van leven en dood.

Yi: "Ik raakte als kind gefascineerd door schaduwen op de wand. Ik had het gevoel dat ik via die schaduwen mensen van een andere wereld kon zien. Dat ik een blik kon werpen op het hiernamaals. Ik vroeg me af: is er een manier om via je schaduw de doden te vergezellen?”

Met Under the Horizon geeft Yi een eigen – schrijnend actuele én persoonlijke – visie op het tragische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice. Een voorstelling waarin moderne dans en beweging, live koormuziek en baanbrekende audiovisuals van de internationaal gelauwerde audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) een hallucinante verbinding aangaan.

--

Dans en beweging Huang Yi Studio+
Koor Nederlands Kamerkoor
Audiovisuals Ryoichi Kurokawa

Dans en beweging Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Dirigent (op video) Peter Dijkstra

Choreografie en concept Huang Yi
Muzikaal concept Huang Yi en Tido Visser
Dramaturgische adviezen Peggy Olislaegers


Huang Yi Studio+ is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de toch al vermaarde Taiwanese danswereld. Waar een groep als Cloud Gate al jaren internationaal aan de top staat, is Huang Yi’s doorbraak relatief recent, met zijn voorstelling Kuka, waarin hij danst met een robot. Zijn werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd, omdat hij op innovatieve wijze techniek en dans koppelt, in een taal die persoonlijk te noemen is. Huang Yi Studio+ wordt ondersteund door de Taiwanese overheid.

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen. Het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd door tot critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016).

Ryoichi Kurokawa (audiovisuals) is een vooraanstaande audiovisuele artiest uit Osaka, Japan, die sinds enkele jaren resideert in Berlijn. Zijn kunstinstallaties zijn vrijwel altijd synesthetisch: klank, kleur, beeld en beweging werken als een geheel samen en vermengen zich op een wijze die ervoor zorgt dat onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid op losse schroeven wordt gezet. Zijn werk werd de laatste jaren vertoond op tal van internationale festivals en musea, waaronder Tate Modern [VK], Biënnale van Venetië [IT], Palais de Tokyo [FR], Transmediale [DE], EMPAC [US], YCAM [JP] en Sonar [ES].

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.