za 2 jun '18 - zo 3 jun '18

Halka

Groupe Acrobatique de Tanger
za 2 jun
-
zo 3 jun

De hit van Oerol 2017 in The Hague Beach Stadium

The Hague Beach Stadium is de plek voor verschillende sporten en kampioenschappen. Maar op zaterdag 2 en zondag 3 juni zetten de twaalf acrobaten van Groupe Acrobatique de Tanger het Beach Stadium op z’n kop met hun betoverende voorstelling Halka. Na het grote succes als openingsact op Oerol in 2017, is het gezelschap nu exclusief op het Scheveningse strand te zien.

">

Op het strand van Tanger komen acrobaten trainen: een unieke traditie in Marokko met een eigen geschiedenis. Daar wordt acrobatiek op een zeer hoog niveau beoefend door de vele troupes en families. Sanae El Kamouni bracht deze acrobaten in contact met Europese theatermakers en zo ontstond in 2002 Groupe Acrobatique de Tanger.

Betoverende voorstelling
Het Zuiderstrandtheater besloot, als enige theater direct aan de Nederlandse kust, het Marokkaanse gezelschap naar het Scheveningse strand te halen. Als onderdeel van Feest aan Zee speelt Groupe de Acrobatique de Tanger hun voorstelling Halka in The Hague Beach Stadium zoals deze bedoeld is: met de voeten in het zand. Halka is een betoverende voorstelling vol radslagen, salto’s, menselijke piramides, begeleid door livemuziek. Een typisch voorbeeld van het genre ‘nieuw circus’, waarin circusacts door een overkoepelend en groter verhaal met elkaar verbonden zijn.

Godfather van acrobatiek
Voor Halka werkt Groupe Acrobatique de Tanger samen met Abdeliazide Senhadji. Deze godfather van acrobatiek stond vorig jaar nog met het gezelschap Compagnie XY in een uitverkocht Zuiderstrandtheater. Zonder twijfel zal ook Halka voor een onvergetelijk spektakel zorgen dat jong en oud ontroert.

Deze voorstelling vindt plaats in het The Hague Beach Stadium.
Een uur voor aanvang zal een kassa van het Zuiderstrandtheater in The Hague Beach Stadium open gaan. Hier kunt u aan de deur nog kaarten kopen.

Strandweg 4 2586 JK Den Haag

Reacties:
"Imponerend circustheater"
- Theaterkrant ★★★★

"Een opzwepende ode aan een eeuwenlange traditie van menselijke piramides en soefistische rituelen"
- circuscentrum.be

"Een acrobatische ontdekkingsreis door gevoelens en tradities, met mooie en pakkende beelden, met humor en ernst en vooral … heel boeiend om naar te kijken en te luisteren."
- Concertnews.be

Bekijk de indrukwekkende trailer van Halka:

Foto's Richard Haughton

Création Collective/Groupe acrobatique de Tanger: Amal HAMMICH, Mohammed HAMMICH, Najwa Aarras, Mohamed Takel, Ouahib Hammich, Hamza Naceri, Mohammed Achraf Châaban, Abdelaziz El Haddad, Mustapha Aït Ouarakmane, Mhand Hamdan, Samir Lâaroussi, Hammad Benjkiri, Adel Châaban, Younes Yemlahi.

Collaborations artistiques : Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Boutaina el Fekkak
Collaborations acrobatiques : Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Nordine Allal
Collaboration en acrobatie marocaine : Mohammed Hammich (le père)
Création lumière : Laure Andurand
Création musicale : Xavier Collet
Costumes : Ayda Diouri
Production & diffusion : Jean-François Pyka
Administration & développement : Roselyne Burger
Direction du Groupe Acrobatique de Tanger : Sanae El Kamouni

Production de l’association Halka (Paris - France)
En coproduction avec l’association Scènes du Maroc (Tanger - Maroc)

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >