• Speeltijd

    Wo 13 mrt 2019 ⋅ 20:00
    Zuiderstrandtheater

    Prijzen

MEDfest - Hindi Zahra
rondreizend muziekfestival

MEDfest is hét rondreizende festival met muziek uit de landen rond de Middellandse Zee. De opening van het festival is in het Zuiderstrandtheater met een dubbelconcert van de Franse singer-songwriter (en actrice) Hindi Zahra én van het MEDfest Ensemble onder leiding van pianist Martin Fondse en bassist Eric van der Westen in samenwerking met nationale en internationale artiesten.

Hindi Zahra
Hindi Zahra zingt in het Engels, Frans en Zuid-Berbers. Haar stijl doet ons het meest denken aan de muziek van Billie Holiday, Patti Smith, Manu Chao en Norah Jones. Hindi groeide op in Khouribga, Marokko om op latere leeftijd naar Parijs te verhuizen.

Na meer dan 50 liedjes gecomponeerd te hebben stelde ze haar debut album Handmade samen dat bij Jazz Label Blue Note Records verscheen met daarop haar hits Beautiful Tango, Oursoul, Try and Stand Up. Haar debut presenteerde ze live in 2010 in Paradiso.

Werk van Zahra's laatste album 'Homeland' zal ze in Nederland voor het eerst in het Zuiderstrandtheater ten gehore brengen samen met werk van haar toekomstige album én in gezelschap van haar nieuwe musici.

MEDfest Ensemble
Het MEDfest Ensemble bestaat uit zanger en guembrispeler Farid Ghannam, bekend bij een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en Melek Mosso, fluitiste, zangeres en één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. Onder leiding van pianist Martin Fondse en bassist Eric van der Westen

Hindi Zahra, zang
Farid Ghanna, guembri
Melek Mosso, fluit & zang

Kalender

Maart 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.