Geweest

  • Geweest
    Vr 21 sep 2018 ⋅ 20:15

De Grens
Ekaterina Levental

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman-show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als hoop het enige is dat rest. De Grens is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie.

Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt. Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

"Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid (...) Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot (…) Superieur ironisch"
- Max Arian, september 2017, Theaterkrant ****

"Diepgang en humor in een onewomanshow (...) Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang."
- Francois van den Anker, september 2017, Place de L'Opera

Ekaterina Levental, zang, harp
Chris Koolmees, regie

Onderdeel van Just Peace Festival

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

September 2018
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.