Geweest

  • Geweest
    Za 13 okt 2018 ⋅ 20:15

De weg naar Hollywood, componisten van het witte doek
Ciconia Consort olv Dick van Gasteren

Het Ciconia Consort stapt met 'De weg naar Hollywood' in de intrigerende wereld van filmmuziek. Het succes van films is vaak te danken aan de bijbehorende muziek, mooie voorbeelden zijn 'Schlinder's List' van Spielberg of 'Psycho' van Hitchcock. Veel gerenommeerde concertcomponisten, zoals Sjostakovitsj en Antheil, schreven graag voor film, maar ook filmcomponisten zoals Bernard Herrmann (Hitchcock) en Nino Rota (Fellini), kwamen uiteindelijk terecht in de concertzaal. En dan is er nog de categorie componisten wier werk populair is geworden dankzij de film.

'Adagio for strings' van Samuel Barber was het inspirerende leidmotief in de film 'Platoon' en kwam daardoor terecht in diverse hitparades. De grote componist Stravinsky poogde daarentegen zijn hele leven verwoed filmmuziek te schrijven, maar het lukte hem niet een entree in Hollywood te vinden.

Dick van Gasteren licht met behulp van filmfragmenten de muziekwerken en de werking van muziek in film toe. Meer informatie vindt u op www.ciconiaconsort.nl.

Extra bij het concert: Diner-concert-arrangement
Voorafgaand aan uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost €52 p.p.

Antheil, Serenade for string orchestra
Herrmann, Psycho Suite
Korngold,Symphonic serenade op. 39 (delen 3 en 4)
Stravinsky, Concerto en re
Barber, Adagio for strings
Bernstein, One Hand, One Heart

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.