Geweest

  • Geweest
    Do 18 okt 2018 ⋅ 20:00

De zaak Carmen (reprise)
Lonneke van Leth Producties

Na de succesvolle première vorig jaar presenteert de Haagse choreografe Lonneke van Leth opnieuw De Zaak Carmen, een spannende dansthriller gebaseerd op Bizet's beroemde opera. Met 37 dansers op het toneel en acteur Hugo Maerten nemen we u mee in deze indrukwekkende en rauwe voorstelling. Een absolute must see!

Lonneke van Leth
Lonneke van Leth is in 2001 als jong dans en choreografie talent neergestreken in Den Haag, heeft eerst met het Korzo theater gewerkt. Vanaf 2005 was ze aan Theater aan het Spui verbonden en in 2009 is ze haar eigen stichting begonnen. Inmiddels heeft Lonneke van Leth Producties al vele dansvoorstellingen gerealiseerd. Kenmerken voor haar voorstellingen is het verhalende, creatieve en interdisciplinaire.

Dans is voor iedereen
Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor en treffende muziekkeuzes enthousiasmeert zij jong en oud, kenner en leek voor moderne dans. Van Leth laat aan haar publiek zien dat dans niet ingewikkeld is maar juist leuk én tegelijkertijd een boodschap kan hebben. Van Leth leert volwassenen en kinderen te genieten van dans.

Lonneke brengt toegankelijke dans op niveau, met meerdere lagen. Bij een nog ongeoefend danspubliek van alle leeftijden slaat deze aanpak goed aan, maar ook voor de meer ingevoerde kijker valt er veel te bewonderen.
Paul Cornelissen, programmeur Theaters Tilburg

Eigenzinnigheid, non-conformisme en een eigen koers varen zijn de sleutelwoorden bij Van Leth. Van Leth vaart tegen de stroom in van wat en vogue is in de moderne dans
De Volkskrant, 2017


Toegankelijke klassiekers
Lonneke van Leth bewerkt klassieke verhalen of balletten tot eigentijdse toegankelijke dansvoorstellingen waarmee zij iedereen enthousiasmeert voor moderne dans. Eerder maakte zij de succesvolle voorstellingen Het Zwanenmeer en De Odyssee die zij presenteerde in de Fokker Terminal in Den Haag. De Zaak Carmen is haar eerste grote zaalproductie.

Choreografie: Lonneke van Leth
Decor en scenografie: Vincent de Kooker
Componist: Maxim Shalygin
Teksten: Martijn de Rijk
Acteur: Hugo Maerten
Kostuums: Heidi de Raad
Lichtontwerp: SIDF

Dans
Van Leth danst zelf de hoofdrol en staat met 24 andere dansers op het toneel. 

Spel
Acteur Hugo Maerten, bekend vanToneelgroep De Appel is terug van weggeweest in Den Haag! Hij speelt de rol van rechercheur in De Zaak Carmen.

Componist
Maxim Shalygin heeft gestudeerd aan de Nationale MuziekAcademie in Kiev en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Een rode draad door zijn werk is het componeren van muziek voor dans. Zijn samenwerking met Lonneke van Leth resulteerde in een aantal muziekstukken speciaal voor haar producties, waaronder De Odyssee en Nachtnet.
 

Inleiding
Om 19.15 uur geeft Lonneke van Leth een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.