5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Wo 7 nov 2018 ⋅ 20:00
    Do 8 nov 2018 ⋅ 20:00

Giselle
Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet brengt met Giselle een ballet dat even tijdloos - en misschien wel even mooi - als De Nachtwacht is. Het meesterwerk van choreograaf Marius Petipa, op muziek van Adolphe Adam, is een hoogtepunt uit de Romantiek. In de bewerking van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante staat respect voor de traditie voorop. Tegelijkertijd raakt deze versie - met prachtige decors en kostuums van Toer van Schayk - ook het eenentwintigste-eeuwse publiek recht in het hart.

Met het balletorkest live

Het verhaal heeft dan ook niets aan zeggingskracht ingeboet: onmogelijke liefde is van alle tijden. Het verhaal gaat over graaf Albrecht, die verliefd wordt op het onbevangen boerenmeisje Giselle. Door zijn ware identiteit te verhullen, leidt hij haar om de tuin en roept daarmee uiteindelijk het noodlot over haar en zichzelf af.

Pure liefde voert - naast bedrog, wraak en vergiffenis - ook nu de boventoon. Na internationale successen brengt Het Nationale Ballet deze klassieker opnieuw in het theater. En dat is iets om naar uit te zien.

Essentiële rollen
De rollen van het boerenmeisje Giselle en van graaf Albrecht behoren tot de belangrijkste uit het balletrepertoire. Eerste solist Jozef Varga noemt Albrecht ‘een ‘essentiële’ rol, waar iedere danser van droomt in de hoop er zijn eigen invulling aan te kunnen geven’. Die van Giselle staat zo mogelijk nóg hoger in de rangorde van ‘niet-te-willen-missen’ rollen. “Haar personage legt in het bestek van twee aktes een complete emotionele reis af. Geen ballerina die daar niet haar tanden in wil zetten”, aldus eerste soliste Anna Tsygankova.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Choreografi:Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot
Productie en additionele choreografie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante
Muziek: Adolphe Adam
Decor- en kostuumontwerp: Toer van Schayk
Lichtontwerp: James F. Ingalls
Muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio

muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.