4,5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Vr 7 dec 2018 ⋅ 20:00

Moderne Meisjes
Introdans

Introdans had een paar jaar geleden een grote hit met Moderne Meisjes. Onder dezelfde titel nu een heel nieuw programma. De Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse grootheid Lucinda Childs staan alle drie garant voor een aansprekende stijl en benadering van het moderne balletidioom.

Drie generaties choreografen
De Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse grootheid Lucinda Childs staan alle drie garant voor een aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. Veldman liet zich voor haar intieme, persoonlijke creatie 'The 3 Dancers' inspireren door het gelijknamige schilderij van Pablo Picasso, Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie 'Frozen Echo' trekt als een Salvador Dalí-film aan je voorbij. De inmiddels 77-jarige Lucinda Childs ten slotte zorgt voor de klap op de vuurpijl met een wereldpremière van haar nieuwe choreografie Petricor op de muziek van de Franse filmhitcomponist (Intouchables). Speciaal voor Introdans schrijft Ludovico Einaudi een nieuw arrangement voor piano en strijkers.


Fragment uit The 3 Dancers van Didy Veldman


Fragment uit Petricor van Lucinda Childs


Fragment uit Frozen Echo van Regina van Berkel

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd en haal uw toegangsticket op de avond zelf bij de inleidingenbalie in de kassahal (u kunt niet van te voren reserveren). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

Didy Veldman: The 3 Dancers (Nederlandse première)
Regina van Berkel: Frozen Echo (Nederlandse première)
Lucinda Childs: Petricor (wereldpremière).

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

December 2018
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.