Geweest

  • Geweest
    Za 8 dec 2018 ⋅ 20:00

Turkish Delight
Selçuk Balci & Göksel

Elk jaar presenteert het Zuiderstrandtheater onder de naam Turkish Delight een dubbelconcert met bijzondere muziek uit Turkije. Dit jaar is er aandacht voor een moderne interpretatie van traditionele muziek van het Zwarte Zee gebied en fijne Turkse popmuziek.

Met het nummer "De vuurtoren boven de zee" (Deniz Üstünde Fener) maakte zanger Selçuk Balci de muziek uit het Zwarte Zee gebied van Turkije weer populair bij een groot publiek. Dit nummer van zijn eerste album "Patika" (de naam die men geeft aan bergpaden in die regio) werd een grote hit. De muziek is van oorsprong snel, ritmisch en opzwepend en nodigt uit tot dansen. Opvallend is het gebruik van traditionele instrumenten zoals de kemençe (vedel, een voorloper van de viool) en de tulum (doedelzak). Selçuk Balci en zijn band neemt zijn publiek, voor hen die er vandaan komen, steevast mee op reis naar hun geliefde geboortestreek; spectaculair en passioneel!

Voor mensen uit andere regio's en landen is het een muzikaal avontuur dat u meegemaakt moet hebben. Göksel is de belichaming van de Turkse retro popmuziek. Met haar uiterlijk en muziek lijkt ze regelrecht van het verleden naar het heden te zijn gestraald om iedereen te vermaken met haar unieke interpretatie van popmuziek. De singer-songwriter werd geboren in 1971 in Istanbul. Ze stopte met haar studie filosofie om zich volledig op muziek te kunnen richten. Ze begon als zangeres in orkesten om vervolgens achtergrondzangeres te worden voor belangrijke namen als Sezen Aksu en Sertab Erener. In september 1997 kwam haar eerste album ''Yollar'' uit waarvan het nummer "Sabir'' een grote hit werd. Inmiddels heeft ze een rijk repertoire opgebouwd dat te horen is op 9 albums waarvoor ze talloze prijzen heeft ontvangen. Göksel blijft vernieuwen waardoor ze keer op keer haar publiek weet te fascineren.

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

December 2018
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.