Geweest

  • Geweest
    Zo 16 dec 2018 ⋅ 15:00

Biedermeier Kerst, 200 jaar Stille Nacht
Ciconia Consort olv Dick van Gasteren

Het kerstlied in de Biedermeier-sfeer staat tijdens dit familie kerstconcert centraal. Biedermeier is een Duits-Oostenrijkse kunststroming die zich begin 19e eeuw manifesteerde als een burgerlijke vlucht naar huiselijke gezelligheid. Het gezinsleven rond de tafel krijgt een centrale plaats en thuis musiceren wordt belangrijk. Dit was ook de periode van het ontstaan van het kerstfeest als familiefeest. Veel kerstliedklassiekers, waaronder 'Stille Nacht' ontstonden in deze tijd.

Naast kerstliederen van o.a. Schumann, Schubert en Humperdinck wordt de Pastoralmesse van Karl Kempter, passend in de sfeer van het programma, in huiskamersetting uitgevoerd, waarbij Wendeline van Houten, Talitha van der Spek, Jean-Léon Klostermann en Nanco de Vries de koorgedeelten zingen. De strijkers komen aan bod in de 'Strijkersserenade' van Antonin Dvořák en het 'Andante Festivo' van Jean Sibelius.

Meer informatie vindt u op www.ciconiaconsort.nl

Extra bij het concert: Kinderopvang en diner-concert-arrangement
Voor kinderen (4 t/m 10 jaar) een programma op maat, waarbij zij een deel van het concert bijwonen (Reserveren info@ciconiaconsort.nl)

Na uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost € 52 p.p.

Sibelius, Andante Festivo
Schumann, Schubert, Reinecke, Adam, Humperdinck, Weihnachtslieder
Dvořák, Strijkersserenade
Reger, Weihnachten opus 145
Kempter, Pastoralmesse in G opus 24

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

December 2018
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.