Geweest

  • Geweest
    Zo 16 dec 2018 ⋅ 15:00

De wonderbaarlijke reis van een cello
Musica speelt Röntgen, Stenhammer, Rachmaninoff

De wonderbaarlijke reis van een cello Symfonieorkest Musica speelt werken uit Nederland, Rusland en Zweden. En dat is niet voor niets. Het concert staat in het teken van een cello die wel een heel bijzondere reis heeft afgelegd.

We schrijven 1917: een celliste met een Nederlandse moeder en een Russische vader vertrekt voor een jaar naar Rusland. Maar 1917 is ook het jaar van de Russische revolutie; een vlucht terug naar het westen is niet te vermijden. De bagage, inclusief de cello, moet in een aanhangboot. Ze weigert. Bij hoge uitzondering mag de cello op de overvolle passagiersboot. Dat blijkt de redding; de bagageboot zinkt in het zicht van de Zweedse haven.

De dochter van deze celliste speelde jarenlang cello in Musica. In 2012 schenkt zij deze prachtige cello aan het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Gideon den Herder, aanvoerder cello van het Residentie Orkest, speelt nu op dit bijzondere instrument.

Den Herder zal met Musica het tweede celloconcert van de Nederlandse componist Röntgen ten gehore brengen. Verder speelt Musica het Zweedse werk 'Intermezzo uit Sången' van Stenhammer en sluit de avond af met de schitterende Symfonische dansen van de Rus Rachmaninov. De reis is voltooid.

Stenhammer, Intermezzo uit Sången
Röntgen, Celloconcert nr. 2
Rachmaninov, Symfonische dansen

Op verzoek van de producent geldt voor dit concert geen vroegboekkorting.

www.musicadenhaag.nl
www.muziekinstrumentenfonds.nl/

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

December 2018
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.