za 26 jan '19 20:00 - 21:30

DISTOPÍA

Patricia Guerrero
za 26 jan
20:00 - 21:30
  • za 26 jan
    20:00 - 21:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Dancer in Focus
‘Dancer in Focus’ van de Flamenco Biënnale 2019, Patricia Guerrero (1990) is dé grote flamencoster in wording. Na haar glansrol in D. Quixote van Andrés Marín bewijst de danseres uit Granada zich met Distopía haar tweede solovoorstelling als een van de meest talentvolle en originele dansmakers van haar generatie op zoek naar een nieuwe flamencodanstaal.

Tussen droom en werkelijkheid
Guerrero’s lichaam sprankelt van flamenco, ze tekent er de meest fantastische geometrische figuren mee. Speels, lichtvoetig, maar met een super power in haar voeten. Dit lichaam vol ritme komt tot uitbarsting in Distopía, een verhaal over vrouwelijke kracht en kwetsbaarheid in een maatschappij die zich ideaal waant. De Nederlandse filosoof Hans Achterhuis schreef 'De utopie verandert in een dystopie als mensen geraakt worden in hun intieme wezen: verliefdheid, angst, woede.'

A Star is Born
Patricia Guerrero speelt en danst deze emoties uit tussen droom en werkelijkheid, waarheid en waanzin in een pulserende flamencosoundscape. Energiek, razend, en met een lichte knipoog naar Pina Bausch. ‘Een toneelbeest, een danseres met bovennatuurlijke kracht en uitstraling’, schreef de Spaanse pers. Patricia Guerrero: A Star is Born.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Credits

Patricia Guerrero – dans, artistieke leiding, choregrafie
Dani de Morón – flamencogitaar, muzikale leiding
José Manuel Posada “Popo” – basgitaar/contrabas
Agustín Diassera - percussie
Sergio “El Colorao” - flamencozang
Alicia Naranjo – klassieke zang/actrice
Ángel Fariña - dans
Rodrigo García Castillo – dans/acteur

Regie en dramaturgie – Juan Dolores Caballero
Lichtontwerp – Manuel Madueño
Kostuumontwerp - Laura Capote / María López Sánchez
Schoenen - Begoña Cervera exclusief voor Patricia Guerrero
Fotografie - Naemi Ueta
Licht - Sergio Collantes de Terán
Geluid – Rafael Pipió / Ángel Olalla
Productie Compañía Patricia Guerrero - Endirecto FT S.L.
Hoofd productie - Guiomar Fernández Troncoso
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >