Geweest

  • Geweest
    Zo 10 feb 2019 ⋅ 15:00

De Hongaarse Konditorei, virtuozen in de muziek
Ciconia Consort en Paolo Giacometti

Ciconia Consort richt haar blik oostwaarts en gaat op reis naar Boedapest. De concertzaal wordt omgebouwd tot een Konditorei, met tafeltjes en een Hongaars gebakje, echte Dobas Torta. Voor een gegarandeerde eersterangs plaats aan een tafeltje kunt u een toeslagticket kopen à €4. (Een gratis gebakje is er voor alle bezoekers.)

In de 19e eeuw laait het nationaliteitsbesef op, de belangstelling voor de eigen cultuur groeit. De pianovirtuozen Chopin en Liszt die hun triomfen vierden in de chique Parijse salons, putten hun inspiratie uit de volksmuziek en brachten de volksmuziek naar de salon. Liszt's hart lag altijd in Budapest en hij stak zijn liefde voor de zigeunermuziek niet onder stoelen of banken. Zijn 'Malediction' voor piano en strijkorkest voltooide hij in 1840. De werken van Chopin en Liszt worden uitgevoerd door pianovirtuoos van vandaag de dag, Paolo Giacometti.

Meer informatie vindt u op www.ciconiaconsort.nl

Extra bij het concert: Kinderopvang en diner-concert-arrangement
Voor kinderen (4 t/m 10 jaar) een programma op maat, waarbij zij een deel van het concert bijwonen (Reserveren info@ciconiaconsort.nl)

Na uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost € 52 p.p.

Janáńćek, Suite voor strijkers
Liszt, Malediction voor piano en strijkorkest
Chopin, Nocturne nr. 17 in B
Liszt, Hungarian Rhapsody nr. 2
Weiner, Divertimento nr. 1
Bartók. Divertimento voor strijkers

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.