do 21 feb '19 20:00 - 21:45

Grand Finale

Hofesh Shechter Company
do 21 feb
20:00 - 21:45
  • do 21 feb
    20:00 - 21:45
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Bekend van NDT
In een kleine 10 jaar is de Brits/Israëlische choreograaf Hofesh Shecher uitgegroeid tot een belangrijke smaakmaker van de hedendaagse dans. Naast zijn eigen company is hij associate artist van Sadler’s Wells in Londen. en voor NDT 1 maakte hij VLADIMIR, dat afgelopen najaar in Saisonnier te zien was in het Zuiderstrandtheater. Eerder nam NDT 1 zijn avondvullende Uprising/ Your Rooms op het programma en creëerde hij in 2016 Clowns voor het gezelschap. Theaterkrant gaf ***** voor zijn stuk Clowns, gedanst door NDT: "Beangstigend goed."

Ruig en onorthodox
Net als het werk van veel andere Israëlische choreografen heeft zijn werk altijd, hoe verborgen ook, een politieke lading. In Grand Finale is die zwarter dan ooit, met onmiskenbare verwijzingen naar de muren die tegenwoordig worden opgetrokken om ‘de ander’ buiten de landsgrenzen te houden – in Europa net zo goed als in Israël.
Tien dansers en vier livemuzikanten brengen Grand Finale op de planken in krachtige solo's en snel wisselende formaties. De voorstelling ademt een sfeer alsof het eind der tijden nabij is. Er wordt gedanst op de vulkaan, langs het randje van de afgrond. Maar aan de einder gloort er hoop. Want waar iets eindigt, begint iets nieuws.

Shechter componeert zelf de muziek bij zijn werk. Zijn gespierde dansstijl, met urban invloeden en elementen uit de folkloristische dans gemixt met hedendaagse dans, leent zich uitstekend voor zijn geëngageerde boodschap. Hofesh Shechters werk is ruig, onorthodox, dynamisch en opwindend: de ultieme cool!

“One of the British dance scene’s hottest properties, the creator of works that are full of raw visceral energy, set to blasting percussive scores that he composes himself.” New York Times

Inleiding
Jacq Algra geeft om 19.15 uur een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Deze voorstelling maakt deel uit van de (inter)nationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

">
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >