Geweest

  • Geweest
    Za 23 feb 2019 ⋅ 11:00

Meneer Tobias en het Zwarte Monster (4+)
Oorkaan met Tobias Borsboom & Vitaly Medvedev

Hoe klinkt tijd? Het huisje is klein, maar Meneer Tobias woont er tevreden en gelukkig in zijn eentje. Tot op een doordeweekse donderdag, 's morgens om tien uur precies, de bel gaat. Meneer Tobias gaat kijken en dat zet zijn wereld op z'n kop. Klokken draaien door, er danst een jas de kamer rond, en de kamer wordt gevuld met wonderlijke klanken.

Meneer Tobias en het Zwarte Monster is een grappig en poëtisch beeldend avontuur vol pianomuziek van meesters als Felix Mendelssohn, Dmitri Kabalevski en Johannes Brahms.

Tobias Borsboom piano
Vitaly Medvedev slagwerk
Dagmar Slagmolen regie
Annemarie Klijn kostuums en decor
Desirée van Gelderen lichtontwerp
Caecilia Thunnissen artistieke leiding

TOBIAS BORSBOOM won de Dutch Classical Talent Award in 2015 en tevens de gelijknamige Publieksprijs met violist Piotr Jasiurkowski. Zijn debuutalbum Wanderer (2017) is met veel lof in de pers onthaalt. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. In 2014 werkte Tobias met Dagmar Slagmolen in de werkplaats van Oorkaan in het kader van het coachingsproject van Dutch Classical Talent. Uit deze samenwerking kwam de productie Meneer Tobias en het Zwarte Monster voort.
www.tobiasborsboom.nl

VITALY MEDVEDEV is slagwerker en performer en medeoprichter van SonoLab Duo. Hij werkt actief samen met Slagwerk Den Haag en trad op met vele ensembles, zoals Klang, Silbersee, Asko \ Schönberg, Cappella Amsterdam, Orkater en Ragazze Quartet, op diverse festivals waaronder November Music, Holland Festival, Oerol, MaerzMusik Berlijn en Operadagen Rotterdam. Vitaly daagt de perceptie van het publiek op percussie en de uitvoerende kunsten zoals dans, theater en muziek graag uit.
www.vitalymedvedev.com

OORKAAN Oorkaan maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. OORKAAN - Je kijkt je oren uit!
www.oorkaan.nl

Stukken uit:

• Op Vibraphone: “Sakura”
• CARL CZERNY (1791 – 1857) – “Schule der Geläufigkeit” op. 299 nr. 24 en nr. 28
• SATIE – Le piccadilly
• MOZART - “Sonate in D-groot” KV 576, Allegretto
• CHOPIN - “Nocturne nr. 4 op. 15 nr. 1”
• KABALEVSKY - “Pianosonate nr. 3, op 46, dl3” (total)
• DEBUSSY - “Feux d’Artifice” (total)
• MENDELSSOHN - “Lied ohne Worte” in b-klein op. 67 nr. 5
• Op Vibraphone: SATIE - “Je te veux” – Satie
• BRAHMS – From 16 Waltzes, op. 39, nr. 3 in gis-klein
• DEBUSSY - “Claire de Lune” (total)

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.