Geweest

  • Geweest
    Do 28 feb 2019 ⋅ 20:00

Soirée Marocaine
O.a. Salma Rachid en Issam Kamal

Programmawijziging Soirée Marocaine:
Wegens familieomstandigheden geeft Houda Saad de komende weken geen concerten en vervalt daarmee ook haar optreden in Den Haag. Daarom is het programma op 28 februari versterkt met het optreden van de bekende Marokkaanse zangeres Salma Rachid. De rest van het programma is ongewijzigd.

Soirée Marocaine is een avond in het teken van de veelzijdigheid van de Marokkaanse muziek. De optredende artiesten maken daarnaast muzikale uitstapjes naar de westerse jazz en de klassieke Arabische muziek van het midden oosten. Met o.a. Salma Rachid, Issam Kamal en het Ahaddaf Quartet.

Salma Rachid is de jongste finalist van Arab Idol (2e seizoen) en wist de harten van velen te veroveren waaronder die van juryleden Nancy Ajram, Ragheb Alama en Ahlam met vertolkingen van werken van Oum Kelthoum, Abdelhalim Hafez en Tallal Maddah. Ze brengt een breed scala aan muziekstijlen als Arabische pop, klassiek Arabische muziek en Marokkaanse pop.

Zanger Issam Kamal is de oprichter en voormalig bandleider van de beroemde Marokkaanse groep Mazagan. Zijn muziek herbergt vele stijlen waaronder pop en raï. Dit is ook terug te zien in zijn samenwerkingspartners zoals de bekende producer RedOne en zanger Khaled. Voor deze gelegenheid zal zijn focus op jazz en fusion liggen.

De jazzmusici van het Ahaddaf Quartet werken graag samen met bijzondere vocalisten in de Marokkaanse- en Arabische muziek. Door een uitbreiding in snaar- en percussie-instrumenten creëren ze een ensemble dat op unieke wijze deze sterren begeleid. Ook brengen de zangers en zangeressen nieuw werk ten gehore van het ensemble. De wereldmuziek van het ensemble herbergt Andalusische muziek, jazz, melhoun en klassiek Arabische muziek. Het Ahaddaf quartet bestaat uit Francesco Bongiorno op drums, Aki Spadaro op piano, Marko Bonarius op contrabas en Mohamed Ahaddaf op Ud.

 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.