vr 5 apr '19 20:00 - 21:15

Sadeh21

Batsheva Dance Company, The Young Ensemble
vr 5 apr
20:00 - 21:15
  • vr 5 apr
    20:00 - 21:15
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Wereldhit
Batsheva Dance Company komt naar Nederland met de wereldhit Sadeh21, dat door de internationale pers met vijfsterrenrecensies werd onthaald. Sinds 1990 zwaait choreograaf Ohad Naharin de scepter bij het Israëlische gezelschap, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een van de belangrijkste hedendaagse dansgezelschappen. Al in de jaren tachtig onderscheidde hij zich met een rauwe, maar ook verfijnde danstaal, die zich later ontwikkelde tot een stijl die hij Gaga noemt en die gezien wordt als een van de belangrijkste vernieuwingen in de moderne dans.

Explosief en expressief
Sadeh21 laat precies die dans zien waar Naharin zo befaamd om is: krachtig, explosief, maar bij vlagen ook gevoelig en ingetogen. De titel verwijst naar het Hebreeuwse woord voor (onderzoeks-)veld en het toneel ziet er dan ook uit als een soort bewegingslaboratorium. Bewegingen lijken ter plekke op te borrelen, los en spontaan, maar in werkelijkheid zijn die uiterst exact. Sadeh21 is briljante abstracte dans, maar laat zich zo je wilt ook bekijken als reflectie op de situatie in het Midden-Oosten. Hoe dan ook: waar Batsheva komt, voel je het dansvirus door de aderen kriebelen.

Inleiding

Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.Deze voorstelling maakt deel uit van de (inter)nationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

">
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >