Aankomende voorstellingen

 • Speeltijd

  Zuiderstrandtheater

  Prijzen

  v.a. € 29,00
  KaartsoortPrijs
  1e Rang
  Normaal € 39,00
  UITpas. € 36,50
  2e Rang
  Normaal € 33,00
  Jongeren tot 27 jaar € 10,00
  UITpas. € 30,50
  3e Rang
  Normaal € 29,00
  Jongeren tot 27 jaar € 10,00
  UITpas. € 26,50
 • Speeltijd

  Zuiderstrandtheater

  Prijzen

  v.a. € 29,00
  KaartsoortPrijs
  1e Rang
  Normaal € 39,00
  UITpas. € 36,50
  2e Rang
  Normaal € 33,00
  Jongeren tot 27 jaar € 10,00
  UITpas. € 30,50
  3e Rang
  Normaal € 29,00
  Jongeren tot 27 jaar € 10,00
  UITpas. € 26,50

Mixed program van Jacopo Godani
Dresden Frankfurt Dance Company

Voor deze allereerste voorstelling in Nederland van The Dresden Frankfurt Dance Company stelt de beroemde choreograaf en artistiek directeur Jacopo Godani een uniek programma samen van drie contrasterende stukken. Echoes from a restless soul op muziek van Maurice Ravel, High Breed op de elektronische klanken van 48Nord en Al di Là, dat het werk van Arnold Schönberg in een geheel nieuwe context plaatst. Een internationaal topgezelschap, alleen te zien in het Zuiderstrandtheater!

The Dresden Frankfurt Dance Company is het vervolg van The Forsythe Company waar Jacopo Godani in 2015 het stokje van William Forsythe overnam.

Al di Là
In Al di Là creëert Jocapo Godani een mythische wereld, bevolkt door wezens die eindeloze metamorfoses lijken te hebben ondergaan. Levende wezens met menselijke kenmerken op weg naar iets nieuws. Iets dat er nog niet is. Zo geeft Godani een geheel nieuwe context aan de compositie Verlichte Nacht van Arnold Schönberg, het symfonische gedicht voor strijkkwartet dat de componist in 1899 creëerde. Godani maakte gebruik van de versie uit 1917. Het oorspronkelijke verhaal over een man en een zwangere vrouw is door hem vervangen voor een abstract sprookje met wonderlijke wezens.

Choreografie: Jacopo Godani
Licht, décor, kostuums: Jacopo Godani en Matthias Bringmann
Lichtplan: Jochen Göpfert
Muziek: Arnold Schönberg, Verklärte Nacht (Transfigured Night), op. 4, (c) Universal Edition AG Wien
Lengte 31 min / 5 dancers
Wereldpremière: 21 februari 2018, Dresden Frankfurt Dance Company, HELLERAU – European Centre for the Arts, Dresden

Echoes from a Restless Soul
De choreografie bestaat uit pas de deux’ s en kwartetten in eindeloze variaties. Gedanst op de stukken Le Gibet en Ondine, beide onderdelen van de Gaspard de la Nuit triptiek, een compositie voor éen piano geschreven door Maurice Ravel. Opvallend is het veelvuldig gebruik van spitzen, niet zo gebruikelijk in moderne dans, maar een van Godani’s handelsmerken. Ravel’s pianoconcert wordt live uitgevoerd door Svjatoslav Korolev.

Choreografie: Jacopo Godani
Decor, licht, kostumes: Jacopo Godani
Muziek: Maurice Ravel, Ondine & Le Gibet from Gaspard de la Nuit
Live piano: Svjatoslav Korolev
Lengte: 15 min / 4 dansers
Wereldpremière: 16 November 2016, Dresden Frankfurt Dance Company, Frankfurt am Main, Bockenheimer Depot

High Breed
High Breed kan beschouwd worden als een ideologisch werk van Godani, waarin zijn ideevorming zichtbaar wordt. Als een vormgever, die de toeschouwers mee wil nemen in de danservaring probeert Godani te ontsnappen van het voorstelbare, eraan voorbij te gaan. Om voor High Breed buiten zijn grenzen te treden moest hij zichzelf bevrijden van beperkende choreografische richtlijnen. En zo ontstaan puur abstracte beelden. Glimpen van in de schaduw bewegende figuren, verschijnende en verdwijnende silhouetten. High Breed is een creatie waarbij licht en donker een fundamentele rol spelen. Met een lichamelijke intensiteit die rijk is aan actie en precisie. In High Breed onthult Godani de kern van de identiteit van zijn gezelschap.

Choreografie: Jacopo Godani
Decor, licht en kostuums: Jacopo Godani
Muziek: 48nord (Ulrich Müller & Siegfried Rössert)
Lengte: 25 min / 17 dancers
Wereldpremière: 22 september 2017, HELLERAU – European Centre for the Arts, Dresden

Dresden Frankfurt Dance Company
De Dresden Frankfurt Dance Company is in gelijke mate gevestigd in Dresden en Frankfurt aan de Main. De internationaal bekende choreograaf Jacobo Godani is artistiek directeur van het gezelschap. Het repertoire bestaat in de basis uit werk van Godani. Zijn doel is het ontwikkelen van een levendige nieuwe choreografische taal, met een virtuoze uitstraling. Het klassieke ballet en de moderne danstraditie vormen daar de basis voor.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deze voorstelling maakt deel uit van de (inter)nationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Foto's: Dominik Mentzos

 
Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Mei 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.