za 1 dec '18 20:30 - 21:35

Divna & Melódi Choir

Festival Sacred Songs
za 1 dec
20:30 - 21:35
  • za 1 dec '18
    20:30 - 21:35
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Divna Ljubojević is de grand dame van de oosters-orthodoxe kerkmuziek, een alom gelauwerde zangeres met een sublieme stem en tevens dirigente van diverse koren.

">

In eigen land heeft ze de status van superster en in buitenland is ze te zien op prestigieuze podia en festivals in Parijs (Théâtre de La Ville), Wenen (Konzerthaus), Sint-Peterburg (Philharmonic) en Fes (Sacred Music Festival).

Overal waar ze optreedt, maakt ze met haar intense vertolkingen van de schitterende orthodoxe gezangen een onuitwisbare indruk. Met haar bijzondere muzikale arrangementen weet Divna de Byzantijnse zang en muziek bij een groot publiek geliefd te maken en een brug te slaan naar klassieke en wereldmuziek.

Op jonge leeftijd komt Divna in een klooster bij Belgrado voor de eerst keer in aanraking met de oosters-orthodoxe muziek. Ze wordt er onmiddellijk door gegrepen en zet zich vanaf dat moment volledig in om die muziek te doorgronden en te leren zingen.

Begin jaren ’90 richt ze het Melódi Choir op met als doel de orthodoxe en polyfone Byzantijnse muziek uit Servië, Bulgarije en Rusland uit te voeren en wereldwijd bekend te maken. Later breidt ze haar repertoire uit met opera’s uit de Renaissance en de Barok.

Divna Ljubojević & Melódi Choir