• Speeltijd

    Vr 9 nov 2018 ⋅ 20:30
    Nieuwe Kerk

    Prijzen

A Musical Journey
Tamala & Mehmet Polat 'Fresh Blue'

A Musical Journey staat in het teken van internationale muzikale ontmoetingen tussen musici uit verschillende windstreken. Dit keer een dubbelconcert met Tamala en het Mehmet Polat Nieuw Jazz Quartet.

Tamala
Tamala is een Belgisch/Senegalees trio dat de muziek recht uit het hart laat komen. Tamala betekent 'reizigers' en zij brengen prachtige akoestische muziek waarin de poëtische drift van muzikale troubadours tot uitdrukking komt.

De combinatie van zang, viool en kora West-Afrikaanse harp) betovert de luisteraar. Mola Sylla is één van de grote zangers binnen de traditie van de Senegalese griotten. "Het is alsof we jazz spelen maar dan op Afrikaanse toonsoorten" aldus Wouter Vandenabeele, de Belgische violist.

Het trio werkte onder meer samen met Zap Mama, Vaya con Dios, Baba Maal en zij waren eerder te beluisteren bij het VPRO tv-programma Vrije Geluiden. In 2018 ontvingt Tamala de prijs van Beste Belgische CD – World!

Uitvoerenden: Bao Sissoko (kora), Mola Sylla (zang, xalam), Wouter Vandenabeele (viool)


Mehmet Polat 'Fresh Blue'
Na het sublieme album “Ageless Garden” komt ud speler en componist Mehmet Polat nu met een gloednieuw jazz kwartet! Polat brengt drie geweldige jazz musici samen met wie hij een geheel nieuwe samenstelling van ud, drums, contrabas en accordeon vormt. Nadat hij jarenlang over de wereld toerde met zijn ensembles die geïnspireerd waren en werden door de rijke muzikale tradities van het Midden Oosten, Afrika, India, Europa en de Balkan, zoekt Polat naar een nieuwe, meer jazzy, basis voor zijn composities. Zoals altijd laat Polat daarbij veel ruimte over voor improvisaties. Het resultaat is een avontuurlijk geluid en een rijke muzikale beleving voor het publiek.

Uitvoerenden: Mehmet Polat (Turkije) - ud & composities; Joan Terol Amigo (Catalonië) - drums; Hendrik Müller (Duitsland) - bas; Oleg Fateev (Moldavië) - accordeon

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. ProJazz

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.