Geweest

  • Geweest
    Wo 21 nov 2018 ⋅ 20:15

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Mike Boddé - Kurhaus jazztrip down memory lane
Club Lourdes aan Zee

Onder leiding van Dennis Mackrel geeft de bigband Jazz Orchestra of the Concertgebouw een uniek concert in de Lourdeskerk. Geïnspireerd door het rijke jazz verleden van Scheveningen zijn ze te gast in Club Lourdes aan Zee onderdeel van Feest aan Zee. Met muziek van internationale jazzsterren als Miles Davis, Count Basie en Thelonious Monk, die allen ooit in de beroemde concertseries van impresario’s Norman Granz en Lou van Rees in het Kurhaus optraden. Ook muziek van Nederlandse grootheden als Frans Elsen en Jerry van Rooyen met een ‘Haags’ verleden komen aan bod. Een avondvullend en een gevarieerd programma met gastsolist Mike Boddé.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
De beste en meest swingende bigband van Nederland keert terug naar Scheveningen. Het repertoire van het orkest is gebaseerd op de jazz van de tweede helft van de 20e eeuw. Het geluid onderscheidt zich door een rijke blazersklank, scherpe timing en spannende muzikale interactie tussen de verschillende musici en secties.

Het orkest werd opgericht door Bird Award en Concertgebouw Jazz Award winnaar Henk Meutgeert. Een selectie van de beste Nederlandse jazzmusici heeft plaats in het gezelschap met stevig wortels in de Nederlandse bigband-traditie. Het orkest maakt het culturele erfgoed van bijna een eeuw Nederlandse jazz toegankelijk voor de nieuwe generaties. Juist door samenwerking met telkens nieuwe generaties (jazz)musici.

Mike Boddé
Multitalent Mike Boddé (1968) is bij het grote publiek bekend als cabaretier in de Mike & Thomas Show met Thomas van Luyn. Ook geeft hij vaak zijn medewerking aan verschillende televisieprogramma’s als Kopspijkers en Podium Witteman. Gelijktijdig met zijn opleiding piano aan het Rotterdams Conservatorium voltooide hij een studie Chinees aan de Universiteit van Leiden. Momenteel is Boddé wekelijks te horen in Podium Witteman. In de Lourdeskerk zal hij als gastsolist het publiek meenemen in de geschiedenis van jazz in de badplaats.

Dennis Mackrel
Dennis Mackrel (1963) werd op 21-jarige leeftijd door Count Basie persoonlijk gevraagd om drummer van zijn Count Basie Jazzorchestra te worden. Hij was de jongste drummer ooit in het orkest en ontwikkelde zich tot één van de beste bigband drummers in de wereld. Hij werkte onder andere met Maria Schneider, McCoy Tyner, Tony Bennet en de WDR Bigband. Sinds 2015 is Mackrel chef-dirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Club Lourdes aan Zee
Duik in een speciale reeks theaterbelevenissen op locatie! Dit jaar bestaat badplaats Scheveningen 200 jaar en dat vieren we samen met Feest aan Zee. Een bonte verzameling artiesten is in november uitgenodigd om mee te feesten. Acrobaten, cabaretiers, dansers en muzikanten spelen op een verrassende plek: de intieme Lourdeskerk te Scheveningen. Verfrissend én in een bijzonder decor met een varia aan lekkernijen. Bekijk het hele programma.

Club Lourdes aan Zee

In november nemen Zuiderstrandtheater en Feest aan Zee de Lourdeskerk over met Club Lourdes aan Zee. Een sprankelende ode aan het authentieke variététheater met muziek, comedy en variété. Het spektakel van dichtbij beleven? Kies voor VIP-plaatsen op de eerste rij in de zaal of op het balkon! Een gereserveerde stoel en tafeltje staan klaar op uw naam. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een drankje en varia aan lekkernijen, te koop bij de bar.

Bekijk alle voorstellingen >

Nieuwe locatie: de Lourdeskerk

De Lourdeskerk is een intieme kerk in het hart van Scheveningen. De kerk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets. Met de tramlijn 9 en buslijnen 21, 22 en 23 bent u binnen 15 minuten vanaf het centrum bij de Lourdeskerk.

In verband met beperkte parkeermogelijkheden adviseren we u per openbaar vervoer of fiets naar de Lourdeskerk te komen. Komt u toch met de auto? Dan kunt parkeren bij Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Bad. Deze zijn 24/7 open en op slechts 10 minuten loopafstand van de kerk. Voor de fietsers is er een bewaakte fietsenstalling: Biesieklette Palaceplein.

Lees meer over de bereikbaarheid van de Lourdeskerk >

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.