• Speeltijd

    Do 8 nov 2018 ⋅ 20:15
    Lourdeskerk

    Prijzen

Pia, back in Scheveningen - met Anke Prevoo e.a.
Club Lourdes aan Zee

Tribute aan jazz/boogiewoogiepianiste Pia Beck

Hoe legendarisch waren de avonden in De Vliegende Hollander als Pia Beck daar op Scheveningen speelde? Anke Prevoo (bekend van Holland’s Got Talent) laat deze legendarische artieste in alle bescheidenheid en op onnavolgbare wijze herleven.

Pia Beck, geboren in 1925, kon geen muzieknoot lezen. Ze was een autodidact en speelde haar eigen muziek. Blues, Rock ’n Roll, Boogie-Woogie of Jazz, Pia beheerste het allemaal. Scala Variété aan Zee brengt met Anke Prevoo een tribute aan deze grootheid in alle bescheidenheid en op onnavolgbare wijze. In Holland’s Got Talent (2016) kon het grote publiek al kennis met haar maken. Na het succes in maart in de Lourdeskerk komt ze weer terug met de tribute to Pia Beck! Op donderdag 8 november te zien tijdens Club Lourdes aan Zee.

Hoe het allemaal begon
Nostalgie is niemand vreemd. Hoe legendarisch waren die avonden in De Vliegende Hollander, onderin Hotel des Galeries, als Pia Beck daar speelde! Week in, week uit, vanaf 1951. Altijd vol, altijd gezellig. En als je er niet bij kon, dan probeerde je door een van de klapramen een glimp op te vangen van wat er zich binnen afspeelde en de sfeer te proeven.

De Vliegende Hollander is er niet meer. De sloopkogel maakte een einde aan de tijd dat Scheveningen het middelpunt was van show, variété, uitgaan. Eén voor één verdwenen ze: het circus van Strassburger, Palais de Danse, het Kurhaus cabaret, de Pam Pam en de Vliegende Hollander. Maar in 2018 laat Feest aan Zee het authentieke variététheater herleven in Club Lourdes aan Zee.

Club Lourdes aan Zee

Duik in een speciale reeks theaterbelevenissen op locatie! Dit jaar bestaat badplaats Scheveningen 200 jaar en dat vieren we samen met Feest aan Zee. Een bonte verzameling artiesten is in november uitgenodigd om mee te feesten. Acrobaten, cabaretiers, dansers en muzikanten spelen op een verrassende plek: de intieme Lourdeskerk te Scheveningen.

Bekijk alle voorstellingen >

Nieuwe locatie: de Lourdeskerk

De Lourdeskerk is een intieme kerk in het hart van Scheveningen. De kerk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets. Met de tramlijnen 1 & en 9 en buslijnen 21, 22 en 23 bent u binnen 15 minuten vanaf het centrum bij de Lourdeskerk.

In verband met beperkte parkeermogelijkheden adviseren we u per openbaar vervoer of fiets naar de Lourdeskerk te komen. Komt u toch met de auto? Dan kunt parkeren bij Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Bad. Deze zijn 24/7 open en op slechts 10 minuten loopafstand van de kerk. Voor de fietsers is er een bewaakte fietsenstalling: Biesieklette Palaceplein.

Lees meer over de bereikbaarheid van de Lourdeskerk >

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.