Geweest

  • Geweest
    Wo 28 nov 2018 ⋅ 20:00

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Arabic Symphonic Night - A tribute to Fairouz & Oum Khaltoum

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verlegt de grens naar de Maghreb en het Midden-Oosten. De symfonische wereld en de vocale muziek uit dit uitgestrekte gebied van o.a. legendes Oum Kalthoum en Fairuz komen op deze avond samen op één podium.

Reken op een onvergetelijke muzikale reis met het orkest en sublieme special guests zoals de Marokkaanse diva Latifa Raâfat.

Rumon Gamba, dirigent
Latifa Raâfat, Baidar Al-Basri, Mireille Bittar, zangeressen

SAMEN UIT
Nederlanders die van cultuur houden ontmoeten statushouders die van cultuur houden.

Den Haag heeft een nieuwe cultuurclub. Samen Uit is een plek waar statushouders met een interesse voor cultuur We Are Public-leden met een zelfde passie ontmoeten. Eigenlijk zoals een boekenclub werkt. Maar dan rond podiumkunsten. Met eten erbij. In het Zuiderstrandtheater.

Voor deze keer heeft statushouder Aya Tattan de muziek van Oum Kalthoum en Fairuz uitgezocht, zangeressen die veel betekenen in de Arabische wereld. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verlegt deze avond haar grens naar de Maghreb en het Midden-Oosten. De symfonische wereld en de vocale muziek uit dit uitgestrekte gebied van onder andere legendes Oum Kalthoum en Fairuz komen op deze avond samen op één podium. Reken op een onvergetelijke muzikale reis met het orkest en speciale gasten zoals de Marokkaanse diva Latifa Raâfat.

Voorafgaand eet je samen een heerlijke maaltijd van Taste of Syria, een pop up start up gerund door fantastische koks die een liefde voor Syrisch eten met een breder publiek willen delen. De We Are Public-leden betalen hierbij de maaltijd van hun tafelgenoot. Na afloop kunnen ze met hun We Are Public-pas naar de voorstelling. Na afloop deel je elkaars ervaringen. De kans is groot dat de artiesten na afloop ook nog aanschuiven. In ieder geval krijg je te horen wat de muziek van Fairuz en Oum Kalthoum voor een diepe betekenis heeft voor mensen uit Syrië.

 

18.00 Inloop
18.30 Aanvang diner
20.00 Concert Rotterdams Philharmonisch Orkest

 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.