Geweest

  • Geweest
    Za 13 okt 2018 ⋅ 11:00

Workshop: Barokmuziek spelen op moderne cello
Hello Cello Dag

Workshop: Barokmuziek spelen op moderne cello
met Reinier Wink & Lotte Beukman
Maximum aantal deelnemers: 15
Locatie: Greenroom

Wat is er zo speciaal aan het spelen van barokmuziek, vergeleken met andere stijlen? Welke uitdagingen kom je tegen als je oude muziek op een ‘moderne’ cello wilt spelen? Wat zijn de voordelen van het spelen met een barokstrijkstok? Wat is ‘basso continuo’ en hoe speel je dat op een cello? En hoe zit het met die versieringen?

In deze workshop gaan we aan de slag met de Sonate nr. 3 in a kl. van Vivaldi en/of de Sonate nr. 1 in C van Cirri. Deelnemers wordt gevraagd om van één van deze sonates tenminste één van de eerste twee delen voor te bereiden, zowel de melodie- als de baspartij. Zowel kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar) als volwassenen zijn welkom. Maximum aantal deelnemers: ?

Reinier Wink (15) zit op de School voor Jong Talent en won onder meer het Concertgebouwconcours in 2015. Barokmuziek is zijn grote passie. Bij zijn docent Lucia Swarts is hij dan ook in goede handen. In 2017 nam hij de 3e solosuite van Bach op voor het omvangrijke project All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging.

Lotte Beukman heeft zich na haar cellostudie toegelegd op het spelen van oude muziek en speelt naast ‘moderne’ cello ook barokcello en viola da gamba. Ze is oprichter van oude muziek ensemble Camerata Delft, dat al eerder succesvol met Reinier Wink samenwerkte.


Hello Cello Dag, een muzikale dag voor jong en oud rondom de cello, in samenwerking met de Cellobiennale Amsterdam, Zuiderstrandtheater, Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest. Tijdens deze speciale dag zullen jonge cellisten en andere muziekliefhebbers genieten van Bach & Breakfast, een try-out van de familievoorstelling Cellokrijgers van Cello Octet Amsterdam, masterclasses en concerten van onder andere het Hello Cello Orkest.

Kijk voor het volledige programma op www.zuiderstrandtheater.nl/HelloCello
 

 


 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.