Geweest

  • Geweest
    Za 19 jan 2019 ⋅ 19:30

Kleurrijk Nieuw Jaar
Met o.a. Karin Bloemen en Edgar Burgos (Trafassi)

Festival Kleurrijk Nieuwjaar
Een vrolijker begin van het nieuwe jaar bestaat er niet! Gevestigde namen en opkomend talent werken samen aan een onvergetelijke avond. Al tientallen jaren is Stichting Dosti een belangrijke voorvechter van de Surinaams-Hindoestaanse cultuur in Den Haag. Voor het nieuwe jaar pakken ze extra groot uit. Het samensmelten van verschillende culturen is hierbij de speciale insteek. Na een geslaagde eerdere editie zorgt Het Zuid-Hollands Symfonie Orkest weer voor de muzikale basis. Zij ontvangen onder andere Karin Bloemen, die naast haar reguliere repertoire twee Hindoestaanse nummer zal zingen. Verdere gasten zijn onder andere Trafassi-man Edgar Burgus en zangeres Veda Nellan uit Mauritius. Uiteraard zullen de Indian Eagles zorgen voor een spetterende afterparty.
 

Karin Bloemen
Cabaretière, zangeres en actrice. Met haar fabuleuze stem, ontwapenende charme en opvallende verschijning weet Karin Bloemen elke zaal te bespelen en elke tv-studio in te pakken. Als speciale gast van zal ze twee Hindoestaanse nummers met orkest samen zingen.

Zuid-Hollands Symfonie Orkest
Er zijn weinig orkesten die met evenveel gemak Beethoven EN Bollywood spelen. Het Zuid-Hollands Symfonie Orkest is enthousiast en dynamisch was al een eerdere gast bij Kleurrijk Nieuwjaar en die eerste keer smaakte naar meer. Dirigent Joost Geevers werkte onder andere als gastdirigent met het Residentie Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Diverse leden van het Zuid-Hollands Symfonie Orkest hebben hun sporen meer dan verdiend in het Haagse muzikale leven.

Edgar Burgos
Hij is meer dan de zanger van Trafassi, dat met de hit Wasmasjien (kleine wasjes, grote wasjes) een plek in het Nederlandse collectieve geheugen veroverde. Edgar Burgos is de neef van Kaseko-koning Lieve Hugo, diens opvolger als zanger bij The Happy Boys en een breed georiënteerd artiest die politiek activisme afwisselt met schuine liedjes. Zonder hem had de Nederlandse popmuziek heel anders geklonken.

Veda Nellan
Zangeres Veda uit Mauritius kan zich meten met de beste zangers uit India, maar zingt ook Caribische nummers. Ze treedt veel in Engeland op, maar Haagse liefhebbers zullen zeker nog haar concert herinneren in het Zuiderparktheater, waar ze onder begeleiding van het Avishkar orkest de harten van vele nieuwe fans veroverde.

Cho Chang
Woont in Amsterdam, komt oorspronkelijk uit Tibet en is gezegend met een gouden stem. Als hij nummers van Arijit Singh, de grootste zanger uit India zingt, dan hoor je het verschil niet.

Wonnie Wirokromo
Is Javaans-Surinaams. Ze zingt Bollywood-nummers in combinatie met moderne Javaanse pop.

John Mokamsing
Is de frontman van Indian Eagles. Hij brengt een eerbetoon aan Mukesh, een van de belangrijkste stemmen uit de Hindoestaanse filmindustrie.

After Party met Indian Eagles
Al tientallen jaren zijn de Indian Eagles het cement waarop de Hindoestaanse party-scene gebouwd is. Op hun geheel wijze zullen de Indian Eagles dansbare versies spelen van de nummers die eerder op de dag door het orkest gespeeld werden. Verwacht dat gastzangers die eerder op de dag meezongen aansluiten voor deze unieke remix.
 

Kalender

Januari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.