za 12 jan '19 20:00 - 21:00

Opera Scratch

Zing mee aan Zee
za 12 jan
20:00 - 21:00
  • za 12 jan
    20:00 - 21:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Let op! Een kaartje voor de voorstelling reserveer je rechts via de knop 'bestellen'. Aanmelden voor het koor doe je via de button hieronder.

Luister naar de prachtigste operakoren

Een amateurkoor maakt onder muzikale leiding van dirigent Rick Schoonbeek van Kwekers in de kunst, bekend van de vissersopera Harde Handen, Carmina Burana en Satyagraha in één dag een prachtig operaconcert. Het koor en professionele solisten zingen operakoren uit onder andere Carmen, Aïda en Trovatore Vedi! Een heerlijke avond vol herkenbare en prachtige operakoren. Koop nu jouw kaartje!

Meedoen kan ook
Vind jij het heerlijk om opera te zingen? Ben je een liefhebber of ben je een ervaren operazanger(es)? Dan hebben Kwekers in de Kunst en Zuiderstrandtheater echt iets voor jou! Kom onder begeleiding van professionele dirigenten repeteren van 10.00 tot 18.00 uur aan de mooiste en meest bekende operastukken. Je wordt ingedeeld in een groep op basis van ervaring. We sluiten de dag af met een prachtig optreden op het podium van het Zuiderstrandtheater samen met professionele solisten en begeleid door een professioneel orkest. De muzikale leiding is in handen van dirigent Rick Schoonbeek van Kwekers in de kunst, bekend van de vissersopera Harde Handen, Carmina Burana en Satyagraha. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Je kunt kiezen uit twee verschillende programma’s. Na aanmelding krijg je digitale bladmuziek en oefenbestanden opgestuurd.
 

Geef je op als deelnemer
Bestel hieronder je deelnamekaart voor Opera Scratch.

 

 Deelname: € 35,-
Deelname Ooievaarspashouders: € 17,50 (alleen telefonisch of bij de balie in het VVV)
(inclusief digitale bladmuziek en de oefenbestanden)

PROGRAMMA 1 Het eerste programma is geschikt voor minder ervaren zangers. Hierbij volgen de zangers de workshops stemvorming en zingen in een koor en werken we aan de houding op het toneel.
PROGRAMMA 2 Het tweede programma is geschikt voor meer ervaren zangers. Ze repeteren aan alle stukken (o.a. uit Aïda, Carmen en Il Trovatore).

Programmatijden
10.00 Programma 1 workshop | Programma 2 repetitie concertprogramma
11.15 korte koffie/theepauze
12.30 lunchpauze
13.30 repetitie met alle zangers
14.30 korte koffie/theepauze
16.00 pauze
16.30 generale met orkest
18.00 diner
20.00 concert

Het repertoire
Verdi - Trovatore Vedi! Le fosche notturne spoglie (Zigeunerkoor)
Verdi - Nabucco Va pensiero (Slavenkoor)
Verdi - Aïda Gloria all’egitto (Triomfmars)
Bizet - Carmen Votre toast ( oreador)
Bizet - Carmen L'amour est un oiseau rebelle (Habanera)
Mascagni - Cavalleria Rusticana Gli aranci olezzano (Openingskoor)
Mascagni - Cavalleria Rusticana Regina Coeli (Paaskoor)

Zing mee aan Zee
In januari 2019 trapt het Zuiderstrandtheater het jaar af met Zing mee aan Zee. Hierbij krijgt iedereen die van zingen houdt de mogelijkheid om workshops te volgen bij professionals en samen op te treden op het prachtige podium van het Zuiderstrandtheater. Het festival start met het Haags Wereldkoor op donderdag 10 januari. Gevolgd door de Musicalsing- a-long met Stanley Burleson & Vajèn van den Bosch op vrijdag 11 januari. Het driedaagse festival sluit op 12 januari af met een Opera Scratch waarin deelnemers in één dag beroemde operakoren repeteren en uitvoeren met topsolisten en een live-orkest.

 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >