Amazigh Nieuwjaar in het Zuiderstrandtheater

Geweest

  • Geweest
    Vr 18 jan 2019 ⋅ 20:00

Amazigh Nieuwjaar- AGRAF
Multicultureel Jongerengeluid

In januari vindt alweer de 9de editie van de Amazigh Nieuwjaarsviering in Den Haag plaats.

Deze meerdaagse viering beleeft u op diverse locaties in Den Haag, met onder andere educatieve programma's, workshops, filmvertoningen en podiumkunsten rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika: de Imazighen.

Met als hoogtepunt: het grootste en leukste Amazigh Nieuwjaarsfeest op vrijdag 18 januari in het Zuiderstrandtheater. En dit jaar mogen we met trots aankondigen: AGRAF!

De muziek van AGRAF ⴰⴳⵔⴰⴼ is een mengelmoes van traditionele Riffijnse muziek en nieuwe moderne klanken. De immens populaire band combineert verschillende stijlen en culturen en hun muziek is een kruising van Amazigh, Gnawa, Jazz, Spaanse en Afrikaans muziek.

Nasre-Eddine wijdt zijn leven aan het verspreiden van de Riffijnse cultuur. Maar ook aan het verspreiden van een boodschap van hoop, vrijheid, broederschap en vrede, via zijn liederen. Agraf vertelt het verhaal van de Rif. Dit zijn verhalen van pijn maar ook van hoop. Het was na een grote opstand in de Rif en de pijn, veroorzaakt door het overlijden van zijn moeder, dat Nasre-Eddine begon met zingen. Zijn muziek werd zijn troost, zijn boodschap en zijn hoop. Hij vertelt zijn verhaal en laat het geluid van liefde en revolutie klinken.

ABDELMOULA

De zanger Abdelmoula wordt door ingewijden wel eens 'de Marokkaanse Marco Borsato' genoemd. Helemaal vreemd is deze vergelijking ook weer niet, want Abdelmoula heeft net als Borsato een dijk van een stem en ook hij weet zich met een goed in het gehoor liggend, breed en populair repertoire in het middelpunt van de belangstelling van een grote groep muziekliefhebbers, jong en oud.

Elias Ahoudri

Deze jongeman maakt een geweldige muziek en snoeiharde teksten over de protestbeweging in het Rif gebied.

Bereid je voor op een onvergetelijke avond waarop iedereen bij elkaar komt en samen het nieuwe jaar inluidt. Dit zorgt ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen. Een avond waarop een deel van Nederland de diversiteit viert en gevoelens van verbinding en wederkerigheid ervaart.

Met na afloop een vette afterparty in de foyer!

Het is vooral een avond waarop iedereen bij elkaar komt en samen het nieuwe jaar inluidt. Dit zorgt ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen. Een avond waarop een deel van Nederland de diversiteit viert en gevoelens van verbinding en wederkerigheid ervaart.

Wat is het Amazigh Nieuwjaar, oftewel: Amazigh Yennayer?
Het Amazigh Nieuwjaar 2019 komt overeen met het Amazigh-jaar 2969. De Amazigh-jaartelling begon vermoedelijk na de overwinning van de Amazigh-koning Chechong op de Egyptische Farao's. De oorlog is ontstaan na de aanval van de Farao’s op de Imazighen om de macht over Noord-Afrika te krijgen. Vanaf die tijd begonnen de Imazighen met een eigen jaartelling.

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Januari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.