Geweest

  • Geweest
    Wo 13 feb 2019 ⋅ 16:00

Lezing: Verklärte Nacht van Brahms 1: Die Stimme eines Mannes spricht
Februari Festival

Lezing door musicoloog en publicist Huib Ramaer, die zich al jaren verdiept in het persoonlijke leven van Johannes Brahms.

Locatie: het Nutshuis, Den Haag
 

In deze eerste lezing neemt hij u mee in het kat- en muisspel dat Brahms speelde met de door hem bewonderde vrouwen. Welbewust bleef hij 'Frei aber einsam', maar wat dreef hem nu werkelijk? Algemeen bekend is dat Brahms een grote liefde had voor Clara Schumann. Veel meer vrouwen hebben een cruciale rol gespeeld in zijn leven. Werken zijn aan hen opgedragen, huwelijksaanzoeken uitgesteld tot het te laat was, een verloving is gestrand en misschien wel de grootste hartstocht bleef onuitgesproken en moest in stille eenzaamheid worden verwerkt.

Februari Festival 2018
Het Februari Festival toont hoe vitaal en inspirerend klassieke muziek is. Deze editie staat de componist Johannes Brahms centraal. Hij betekende veel voor het internationale muziekleven en steunde tevens vele componisten zoals Antonín Dvořák. Was hij nou conservatief in zijn stijl of toch een vernieuwer?

Kijk voor meer informatie en alle concerten en workshops op www.februarifestival.nl
Wilt u alle concerten van Februari Festival bijwonen, koop dan onderaan deze pagina uw passe-partout.
 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.