Geweest

  • Geweest
    Za 16 feb 2019 ⋅ 16:00

Lezing: Verklärte Nacht van Brahms 2: Wijst zijn expressie vooruit of terug
Februari Festival

Hoe moeten we de muziek van Brahms positioneren? Musicoloog Huib Ramaer tracht de sluier te lichten en geeft hem zijn verdiende plaats in de muziekgeschiedenis.

Locatie: het Nutshuis
 

Zijn keuze voor een orkestbezetting als die van Beethoven wijst terug. Zijn hartstocht voor oude polyfonie en manuscripten wijst vooruit naar de oude muziekbeweging. En Schönberg zag in Brahms een vooruitstrevend man. Inderdaad loopt de expressie in zijn muziek in sommige gevallen vooruit op Sigmund Freud. Wat maakt Brahms zo uniek en vernieuwend? Liep de op innerlijke woelingen gerichte muziek van deze mijmerende wandelaar misschien vooruit op Schönbergs Verklärte Nacht?

Februari Festival 2018
Het Februari Festival toont hoe vitaal en inspirerend klassieke muziek is. Deze editie staat de componist Johannes Brahms centraal. Hij betekende veel voor het internationale muziekleven en steunde tevens vele componisten zoals Antonín Dvořák. Was hij nou conservatief in zijn stijl of toch een vernieuwer?

Kijk voor meer informatie en alle concerten en workshops op www.februarifestival.nl
Wilt u alle concerten van Februari Festival bijwonen, koop dan onderaan deze pagina uw passe-partout.

 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Februari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.