0 sterren

Geweest

  • Geweest
    Za 12 jan 2019 ⋅ 20:00

The Hague Early Music meets Juilliard
Het authentieke strijkkwartet

Bijzondere samenwerking Juilliard New York en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Studenten van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium spelen zaterdag 12 januari 2019 tijdens een bijzonder concert samen met musici van de prestigieuze Juilliard School uit New York in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert is onderdeel van een uniek uitwisselingsproject van studenten van beide conservatoria. De week er na speelt het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensemble een reprise concert in New York.

Programma
Op het programma staat repertoire van Mendelssohn, Mozart en Haydn en het strijkkwartet wordt in zijn authentieke verschijning voorgesteld. Vier musici van het Koninklijk Conservatorium en vier van The Juilliard School vormen een uniek octet, dat zich samen voegt in dialoog volgens de idealen van de kamermuziek uit de 19e eeuw. Bijzonder detail; de werken worden uitgevoerd op (kopieën van) originele instrumenten uit die tijd.

De afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium bestaat al meer dan 50 jaar en wordt wereldwijd beschouwd als één van de toonaangevende opleidingen in zijn soort. De delegatie van het Koninklijk Conservatorium bestaat uit Aleksandra Kwiatkoska (viool), Pietro Battistoni (viool), Clara Sawada (altviool) en Blanca Martin Munoz (cello). Alle musici zullen voor het eerst met elkaar spelen en worden vooraf gecoacht door barokviolist, dirigent en schrijver Walter Reiter.

Reprise
Na het optreden in Den Haag vliegen de studenten gezamenlijk naar New York, alwaar een reprise concert zal plaatsvinden in het Wilson Theater van The Juilliard School op 19 januari. Voorafgaand aan dit concert nemen alle acht studenten deel aan een project van The Juilliard 415, het Juilliard Early Music Ensemble, onder leiding van barokvioliste Monica Huggett.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Januari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.