Geweest

  • Geweest
    Wo 8 mei 2019 ⋅ 20:15

Openingsconcert: De dood en het meisje
Classical Encounters - Music Never Dies

Schubert – Strijkkwartet nr.14 in d-klein ‘Der Tod und das Mädchen’
Janáček – Strijkkwartet nr.1 ‘Kreutzersonate’
met fragmenten uit Tolstojs novelle ‘De Kreutzersonate’

Schuberts strijkkwartet Der Tod und das Mädchen, een van de pijlers van het kamermuziekrepertoire, mag niet ontbreken bij een festivaleditie waar de dood de rode draad vormt. De bijna zeventig jaar oude Leoš Janáček schrijft zijn eerste strijkkwartet in negen dagen tijd in een vlaag van verliefdheid. De Kreutzersonate, naar de gelijknamige novelle van Tolstoj, draait om liefde, jaloezie en uiteindelijk… moord. Vier strijkers en acteur Ian Bok laten Janáčeks noten en Tolstojs woorden samenvloeien.

---

Van 8 t/m 12 mei bruist Den Haag weer vijf dagen lang van kamermuziek! Verspreid over de stad biedt het jaarlijkse kamermuziekfestival Classical Encounters bekende meesterwerken én muzikaal avontuur door internationale topmusici en aanstormend talent op de prachtigste locaties. Magere Hein, duivelskunsten en het hiernamaals: de eindigheid van ons bestaan vormt sinds mensheugenis een inspiratiebron voor componisten en andere kunstenaars. Classical Encounters wijdt daarom zijn festivaleditie 2019 aan dit thema onder het motto ‘Music Never Dies’!
www.classicalencounters.nl

Gordan Nikolic - viool
Eva Stegeman - viool
Pieter van Loenen - viool
Hannah Strijbos - altviool
Ursula Smith - cello
Sietse-Jan Weijenberg - cello
Ian Bok - acteur/verteller

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Mei 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.