do 5 sep '19 - wo 11 sep '19

Vrouw Houtebeen

Kwekers in de kunst & Residentie Orkest
do 5 sep
-
wo 11 sep

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren een nieuwe operavloot aan de stam. Een moderne odyssee waarin vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden. Met muziek van Arthur Sullivan (van het bekende Engelse theatermakersduo Gilbert & Sullivan), live uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Première vrijdag 6 september

Ael houdt haar man het liefste bij zich, maar toch gaat hij steeds weer de zee op. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert van zee en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil. Ze hakken de knoop door, bevrouwen het schip en gaan de mannen zoeken. Een hoopvolle klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Credits

Coproductie: Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst, Residentie Orkest | Regie: Vincent van den Elshout | naar een libretto van Gijsje Kooter | Muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok en Rick Schoonbeek | Met: Loes Luca, Dook van Dijck, Kim van Zeben, Koos Sekrève, Theaterkoor Dario Fo en het projectkoor met meer dan 100 Scheveningse zangers.

Deze voorstelling is tot stand gekomen met dank aan: VSB Fonds, Bank Giro Loterij, Fonds 1818, Stadsdeel Scheveningen, Culture Club The Hague, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Cultuurschakel.

Inleiding
Op 10 september is er om 19:15 uur is er een gratis inleiding over de achtergronden van Vrouw Houtebeen. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >