za 12 okt '19 20:00

From Darkness to Light

Residentie Orkest
za 12 okt
20:00
  • za 12 okt '19
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Dit concert is onderdeel van het festival dag in de branding. Voor meer informatie over het festival klik hier.

Ervaar de puurheid in Brittens melancholische ‘Lachrymae’ met als soliste de onvolprezen Isabelle van Keulen. Beleef de Nederlandse première van ‘After the Great War’ dat de vooraanstaande Nederlandse componist Verbey schreef als hommage aan de gesneuvelde soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Een fascinerend werk dat tijdens de wereldpremière in het Finse Tampere een enorm succes was. En geef je ten slotte over aan de meesterlijke Vijfde symfonie van Vaughan Williams uit 1943, die velen vrede en rust bracht in een duistere periode.

‘Violiste Isabelle van Keulen kruipt luisteraars onder de huid’ - DE GELDERLANDER

Een compleet avondje uit! Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt een inleiding plaats, gepresenteerd door musicoloog Michel Khalifa. Hij gaat onder meer in gesprek met Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur van het Residentie Orkest. De inleiding vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Michal Nesterowicz, dirigent
Isabelle van Keulen, altviool

Britten - Lachrymae
Verbey - After the Great War (Nederlandse première)
Vaughan Williams - Symfonie nr. 5

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >