zo 3 nov '19 15:00 - 17:00

Muziek voor Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging
zo 3 nov
15:00 - 17:00
  • zo 3 nov
    15:00 - 17:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Troostrijk en bemoedigend In Bachs tijd werd de dood niet onder het tapijt geveegd, hij was onlosmakelijk met het leven verbonden. De Nederlandse Bachvereniging neemt ons onder leiding van de zoetgevooisde alt Alex Potter mee in de wereld van de Duitse barok. Het onderwerp van de dood leidt er vaak tot hartverscheurende en diep doorvoelde muziek. Maar steevast breekt er ook een zonnestraal door de donkere wolken en vaak wordt de dood met vertrouwen en zelfs met enig verlangen tegemoetgezien. Getuige de titel van Bachs cantate: Komm, du süße Todesstunde.

Luther, Mitten wir in Leben sind Gallus, Media Vita
Rosenmüller, Was ist es doch? & Sonata uit 'Studentenmusik'
Gregoriaans, Requiem Aeternam
Rosenmüller, Dies Irae
Gallus, Ecce quomodo moritur
Rosenmüller, Dies Irea |Sonata | Liebe Herre Gott
Luther: Mit fried und Freud |Ich weiss, daß mein Erlöser lebt Herzlich tut mich verlangen
JS Bach, Komm, du süße Todesstunde, BWV 161
 

Alex Potter, alt en leiding
Dorothee Mields, sopraan
Thomas Hobbs, tenor
Stephan MacLeod, bas

Inleiding | LISTEN!
Om 14:15 uur wordt er door muziekverteller Brechtje Roos een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. Scherp voor aanvang van het concert je oren aan en geniet daarna nog meer van de muziek. Listen! is een anders-dan-andere introductie op het concert dat komen gaat. Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielend en associatief verhaal dat binnenkomt. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >