vr 8 nov '19 20:15 - 21:50

Meesterpianist

Daniel Petrica Ciobanu
vr 8 nov
20:15 - 21:50
  • vr 8 nov '19
    20:15 - 21:50
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Pianistiek vuurwerk
De Roemeen Daniel Petrica Ciobanu is een van de meest opzienbarende jonge pianisten van het moment. Deze 27-jarige pianist imponeert met spectaculaire capriolen en pianistiek vuurwerk maar schuwt de diepe meditatie en verstilling niet. Met zijn grote ongedwongenheid verovert hij keer op keer de harten van publiek én pers. 'Een naam om van de daken te schreeuwen', aldus de pers. Binnenkort maakt hij zijn debuut bij het Gewandhausorchester in Leipzig. Maar eerst maakt hij zijn Nederlands debuut in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Een concert om niet te missen.

There are pianists whom one can admire for their technical accomplishments, for dexterity, for musicality: Ciobanu goes one step further and forces his listener to rethink the way that a piece of music is engraved in his mind... he has a very distinctive touch, clear, pointed, precise and that allows him to paint with a sharp relief.. his control of a tonal palette was consummate, magisterial, striking!

Roman Markowicz , Carnegie Hall Review October 2018

"A full and luminous sound, immense pianistic poise, sensibility, an originality without overwhelming ego."

Alain Lompech , BNDES Rio de Janeiro Piano Competition Review

Messiaen – uit Vingt Regards sur l’ enfant-Jésus  nr 1 – Regard du Père
Chopin – Sonate nr 2 in b, op. 35 ‘Marche Funebre’
Pärt – Fur Alina
Rzewski - Winnsboro Cotton Mill Blues
Enescu - Carillon Nocturne uit Suite nr.3 op.18
Prokofiev – Sonate nr 7
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >