vr 29 nov '19 20:15 - 21:40

Schein, Brahms, Strauss en Wagner

Nederlands Kamerkoor
vr 29 nov
20:15 - 21:40
  • vr 29 nov
    20:15 - 21:40
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Het Nederlands Kamerkoor staat onder leiding van het Franse multitalent Maxime Pascal, in een programma waarin zij grote romantische meesters als Brahms, Wagner en Strauss laat stralen. Een avond vol vuur en vlam, geleid door een dirigent die de ene na de andere internationale prijs in de wacht sleept met zijn verfrissende interpretaties. Hij maakte afgelopen zomer zijn debuut bij de BBC Proms, en dirigeerde op jeugdige leeftijd al verschillende ensembles en koren van topniveau, zoals Genesis Sixteen, Britten Sinfonia en Gustav Mahler Jugendorcheste

Programma
Johann Hermann Schein - Diletto Pastorale "Aurora schön mit ihrem Haar"
Johannes Brahms - Drei Gesänge fuer sechsstimmigen Chor
Johann Hermann Schein - O scheiden, o bitter scheiden
Richard Strauss - Hymne
Johann Hermann Schein - O Venus und Cupido blind (uit Diletti Pastorali)
Johann Hermann Schein - O Amarilli zart
Richard Wagner - Im Treibhaus Gottwald
Richard Wagner - Träume Gottwald
Richard Strauss - Der Abend

Nederlands Kamerkoor
Maxime Pascal, dirigent
 

Vanwege een toegenomen werkdruk heeft Edo de Waart helaas moeten besluiten om zich terug te trekken uit de geplande tournee met het Nederlands Kamerkoor in november. Hij betreurt deze keuze, des te meer omdat hij ernaar uitkeek het koor weer te kunnen dirigeren na de eerste samenwerking tussen Edo en het NKK in 2016. We zijn verheugd om Maxime Pascal als zijn vervanger aan te kondigen. Dit aanstormende Franse dirigeertalent heeft net zijn debuut bij de BBC Proms achter de rug en gaat vol enthousiasme de samenwerking aan met het Nederlands Kamerkoor. Het koor is verheugd om hem te verwelkomen in Nederland voor de serie die tevens zijn Nederlandse debuut zal zijn.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >