za 18 jan '20 20:00 - 22:30

Nabucco van Verdi

Charkov City Opera
za 18 jan
20:00 - 22:30
  • za 18 jan
    20:00 - 22:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Meeslepend en toegankelijk De Duitse componist Otto Nicolai had geen zin in een opera over Nebukadnezar en dus ging de opdracht van de Scala in Milaan naar de jonge Giuseppe Verdi die er zijn eerste grote triomf mee vierde. De opera over de Bijbelse vrijheidsstrijd van de Joden vond meteen weerklank bij de Italianen die zich van de Habsburgse heerschappij wilden emanciperen. Het slavenkoor Va, pensiero werd zelfs even het officieuze volkslied van Italië en zorgt ook vandaag nog steeds voor kippenvel.

Inleiding
Om 19:15 uur wordt er door Aykelien van Hoytema een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen. Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. U bent van harte welkom!

 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >