vr 14 feb '20 20:00

Valentijnsconcert

Residentie Orkest
vr 14 feb
20:00
  • vr 14 feb '20
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Verover het hart van uw geliefde bij de romantische vioolklanken van de jonge violist Niek Baar. Een winnaar: in 2018 won hij het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Hij speelt onder meer ‘The lark ascending’ van Vaughan Williams. In dit stuk vangt de componist het idyllische beeld van een opstijgende leeuwerik. Adembenemend mooi. Het slotstuk is de heroïsche Vijfde symfonie van Sibelius waarin zijn ontzag voor de grootsheid van de Noorse natuur hoogtij viert. Wie nu geen vlinders voelt…

Een compleet avondje uit! Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Per-Otto Johansson, dirigent
Niek Baar, viool

Grieg - Noorse dansen
Vaughan Williams - The lark ascending
Beethoven - Vioolromance nr. 2
Sibelius - Symfonie nr. 5

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >