vr 6 mrt '20 20:00

Fauré’s Requiem

Residentie Orkest
vr 6 mrt
20:00
  • vr 6 mrt '20
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Gabriel Fauré zag de dood niet als het onvermijdelijke einde, maar eerder als een bevrijding: een vreugdevolle verlossing. Die levenshouding uit zich in zijn wereldberoemde Requiem. Een werk dat allereerst troost lijkt te willen bieden: geen mis voor de doden, maar juist voor de levenden. Een van de hoogtepunten is wel het verstilde ‘Pie Jesu’ dat gezongen werd bij de begrafenis van Fauré. Zijn eigen verlossing.

‘Subversive brilliance… impressive crispness and precision’ - THE SCOTSMAN OVER RICHARD EGARR Een compleet avondje uit! Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Richard Egarr, dirigent
Eline van Esch, fluit
Ilse Eerens, sopraan
Martijn Cornet, bas

Cappella Amsterdam, koor
Mozart - Laudate Dominum
Fauré - Cantique de Jean Racine
Mozart - Symfonie nr. 36
Mozart - Andante voor fluit en orkest
Fauré - Requiem

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >