zo 8 mrt '20 11:00

Lazy Sunday: Fauré’s Requiem

Residentie Orkest
zo 8 mrt
11:00
  • zo 8 mrt
    11:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Zondagochtend lekker lang in bed blijven liggen? Geen sprake van! Echt genietend door het weekend ga je op een paar meter afstand van het strand. Onze musici en solisten hebben speciaal voor jou een niet te versmaden symfonisch ontbijt bereid. Een klankenpalet als een knapperig muzikaal croissantje met een glaasje versgeperste romantische frisheid. Niets is zo lekker wakker worden als de Lazy Sunday met het Residentie Orkest.

Wij regelen een goede start van je ochtend. Voorafgaand aan het concert staat er koffie, thee, jus d'orange en iets lekkers te eten voor je klaar.

Gabriel Fauré zag de dood niet als het onvermijdelijke einde, maar eerder als een bevrijding: een vreugdevolle verlossing. Die levenshouding uit zich in zijn wereldberoemde Requiem. Een werk dat allereerst troost lijkt te willen bieden: geen mis voor de doden, maar juist voor de levenden. Een van de hoogtepunten is wel het verstilde ‘Pie Jesu’ dat gezongen werd bij de begrafenis van Fauré. Zijn eigen verlossing.

‘Subversive brilliance… impressive crispness and precision’ - THE SCOTSMAN OVER RICHARD EGARR

Richard Egarr, dirigent
Eline van Esch, fluit
Ilse Eerens, sopraan
Martijn Cornet, bas

Cappella Amsterdam, koor
Mozart - Laudate Dominum
Fauré - Cantique de Jean Racine
Mozart - Andante voor fluit en orkest
Fauré - Requiem

Op zondag 8 maart vindt de CPC loop plaats in Den Haag. Het Zuiderstrandtheater is tot 14.00 uur goed te bereiken met het OV. Bus 28 rijdt vanaf 10.30 uur met een kleine omleiding tussen de Mauritskade en het Statenplein. Kijk voor actuele informatie op www.htm.nl of www.nncpcloopdenhaag.nl.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >