vr 13 mrt '20 20:00

Kleuren van het water

Residentie Orkest
vr 13 mrt
20:00
  • vr 13 mrt '20
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt dit concert geannuleerd. Lees er meer over >

Zacht stromend, ritmisch druppelend of woest golvend: in water zit muziek. Smetana en Debussy’s fascinatie voor kronkelende rivieren en de mysterieuze gevaren van de zee komt tot uiting in de meesterstukken ‘De Moldau’ en ‘La mer’. Violiste en artist in residence Baiba Skride zal ongetwijfeld imponeren in het Vioolconcert van Schumann, dat lange tijd een onbekend werk bleef. Pas tachtig jaar na de dood van de componist ging het in première. Sindsdien verovert het hart na hart.

‘Baiba Skride ontlokte haar Stradivarius een buitengewoon warme en natuurlijke toon’ - NRC HANDELSBLAD

Een compleet avondje uit! Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze. Kom naar de starter Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats.

Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Nicholas Collon, dirigent
Baiba Skride, viool

Smetana - De Moldau uit ‘Mijn vaderland’
Schumann - Vioolconcert One Minute Symphony
Debussy - La mer

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >