za 14 mrt '20 20:30

Reflections

Residentie Orkest
za 14 mrt
20:30
  • za 14 mrt
    20:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    geannuleerd

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt dit concert geannuleerd. Lees er meer over >

Kijk in de zee en zeg me wat je ziet. Zie je de diepte onder de oppervlakte? Of zie je in de reflectie de onmetelijke diepte van jezelf? Zoals de zee: ongrijpbaar maar allesomvattend, vredig, wild, nooit hetzelfde. Debussy inspireert ons met zijn gelaagde en kleurrijke compositie ‘La Mer’ tot een zoektocht naar persoonlijke waarheid: Wie ben ik? Wat hoor ik? Hoor ik hetzelfde als jij? Kunnen we dezelfde waarheid zien?

Op 14 maart duiken we in het mysterie tijdens een avondvullend programma.

Programma
19.15-20.00 uur Reflect on Reality met Victor Mids - Grote zaal (vrije inloop)
20.30-21.45 uur Masterclass + Concert - Grote zaal

Reflect on reality - Victor Mids
Op onze zoektocht naar persoonlijke waarheid ontstaat in ons brein, via onze zintuigen, een reflectie van de wereld om ons heen. Maar zien we de wereld zoals hij is? Hoe helder is die reflectie? Hoe betrouwbaar? Wat als blijkt dat iemand jouw zintuigen en brein als een orkest kan dirigeren? Kan misleiden? Victor Mids neemt je, voorafgaand aan het concert, mee in de sessie Reflect on reality, boordevol neuropsychologische experimenten, uitleg over het brein en ongrijpbare illusies.

Masterclass door chef-dirigent Nicholas Collon
Wil je dieper doordringen in de gelaagdheid van La Mer? Onze chef-dirigent Nicholas Collon helpt je, ondersteund door de musici van het Residentie Orkest, om het stuk nog beter te begrijpen. Zijn specialistische kennis en fijngevoeligheid voor storytelling sorteren je perfect voor op La Mer, waardoor de kracht van de muziek nog meer binnenkomt.

Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje voor en na het concert

Victor Mids
Al in 2007 maakte Victor Mids furore als illusionist. In 2013 studeerde hij af als arts. De wetenschappelijke kennis over psychologie en de geneeskunde die hij opdeed, combineert hij op een meesterlijke wijze met illusionisme en vingervlugheid, tot een nieuwe vorm van illusionisme, neuromagic genaamd. Zijn grote doorbraak beleefde hij in 2015 met het tv-programma Mindf*ck — door NRC Handelsblad ‘De tv-verrassing van het seizoen’ genoemd, dat inmiddels al vijf seizoenen kent. Inmiddels is Victor Mids in heel Nederland bekend als dé autoriteit op het gebied van het misleiden van ons brein en liet hij in zijn programma en tijdens gastoptredens in bijvoorbeeld De Wereld Draait Door, mensen als Mark Rutte, Andre van Duijn en Matthijs van Nieuwkerk verbijsterd en verwonderd achter.    

NEW HORIZONS
Op zoek naar Rust en Ruimte fotografeert kunstenaar Bruno van den Elshout in 2012 de Noordzeehorizon met een zelfgebouwde machine op het dak van hotel NH Atlantic in Den Haag. Een jaar lang, op ieder uur van iedere dag, “Om voorbij te reizen aan de waan van de dag. Om te zien hoe in de rust en ruimte aan de horizon alles samenkomt dat soms van elkaar gescheiden lijkt: hemel en aarde, verbeelding en werkelijkheid. Verleden, heden en toekomst. Om in verwondering mee te maken hoe niets onmogelijk is, waar je zelf ten volle in gelooft.”

Tijdens La mer worden foto’s uit de serie NEW HORIZONS vertoond

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >