vr 3 apr '20 20:00

Brahms 1

Residentie Orkest
vr 3 apr
20:00
  • vr 3 apr '20
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit concert geannuleerd. Lees er meer over >

Twintig jaar deed Brahms over zijn Eerste symfonie, want wie kon Beethoven overtreffen? Brahms’ jarenlange worsteling resulteerde in een prachtige symfonie die als bijnaam ‘De Tiende’ kreeg: een waardig opvolger van Beethovens Negende. De Nederlandse dirigent Lawrence Renes brengt verder Dvoráks symfonische gedicht ‘De middagheks’ waarin een moeder haar onuitstaanbare kind bedreigt met een denkbeeldige toverkol. Maar plotseling staat de heks echt op de stoep. Mezzosopraan Barbara Kozelj schittert met de prachtige ‘Wesendonck Lieder’ van Wagner.

‘The biggest share of praise, however, is due to conductor Lawrence Renes…the results are overwhelming’ - THE FINANCIAL TIMES

Een compleet avondje uit! Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Lawrence Renes, dirigent
Barbara Kozelj, mezzosopraan

One Minute Symphony Dvorák - De middagheks
Wagner - Wesendonck Lieder
Brahms - Symfonie nr. 1

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >